Drømmer du af og til om, at der må findes en genvej til at pudse vinduer? En metode, hvor selve vasken og pudsningen er motoriseret – det findes faktisk. Og de modeller, der er på markedet nu, er forbedrede udgaver af dem, der var de første på markedet.

Det betyder, at du nu kan pudse dine vinduer med et elektronisk apparat, der gør arbejdet både hurtigere og smartere – og hvis resultat også er bedre, end du plejer at få det, når du selv pudser vinduerne.

Er du også blevet varm på sådan en maskine, så er du ikke den eneste. Salget er stigende, og med god grund. Den er simpelthen smart.

Her får du en guide til, hvad du kan forvente af en elektrisk vinduespudser maskine. Desuden bliver du præsenteret for tre forskellige gode modeller af vinduespudser maskiner.

Skærmbillede 2019-05-07 kl. 17.29.30

Hvordan fungerer en vinduespudser maskine?

En vinduespudser maskine kører på batteri. Strømmen bruges til at suge det snavsede vand væk og til at holde en skraber tæt ind mod ruden, mens den arbejder.

Der følger to dele med en vinduespudsermaskine. Dels en sprayflaske til at hælde en blanding af rensemiddel og vand i, hvorpå der sidder et mundstykke med en klud på. Dels selve maskinen, der fungerer som en elektrisk vinduesskraber, der virker via vakuum, der suger det overskydende vand og snavs op. Det er vigtigt at holde skraberen helt tæt ind til overfladen og føre den langsomt nedad, ellers svigter effektiviteten.

En elektrisk vinduesvasker fungerer ved, at det medfølgende vaskemiddel sprayes jævnt ud på hele vinduet. Så vrides en vaskeklud op i rent vand, og vinduet vaskes med den.

Herefter skal selve vinduesskraberen i funktion. Vandet skal svabes ned og derefter suges op af vaskeren. Det er det snavsede vand, der skal suges op af maskinen. Da det foregår ret hurtigt med maskinen, så kan du forhindre, at der opstår striber på ruderne, og at der efterfølgende ligger vand i vindueskarmen.

vinduespudser maskine

Hvor kan maskinen bruges?

Den batteridrevne maskine kan bruges på alle glasflader og andre glatte overflader, som maskinen kan suges helt tæt på. Det er sådan nogle som for eksempel:

  • Vinduer
  • Spejle
  • Fliser
  • Glasdøre
  • Glaslåger
  • Billedrammer af glas

Når du har fået lidt rutine med at bruge denne maskine, så vil du også få øje på flere steder, hvor den kan anvendes. Den kan være med til at gøre din rengøring af glatte overflader meget lettere og mere effektiv.

vinduespudsermaskine

Bliver vinduer og andet ordentligt rent?

Hvis du bruger maskinen, som den er beregnet til, så giver den et både rent og smukt resultat. Hvis overfladen er meget beskidt, kan du med fordel lige vaske det værste af, inden du går i gang med den elektriske vinduespudser.

Det kræver selvfølgelig en vis tilvænning at pudse vinduer på en anden måde end den, du er vant til, men efter nogen øvelse vil du erfare, at maskinen faktisk gør det både nemmere og mere effektivt.

Da det snavsede vand bliver suget op med det samme, undgår du at få kedelige striber på ruden eller søer i vindueskarmen.

Du slipper også for at pudse efter for at få ruderne blanke og fri for striber. Alt gøres i disse to hurtige arbejdsgange, og så bliver glassene tilmed mere rene og fri for striber eller områder, hvor det er pudset ujævnt og derfor tåger.

Gennemgang af tre gode vinduespudser maskiner

Her får du så præsenteret tre producenter af nogle af de virkelig gode elektriske vinduespudser maskiner, som er på markedet lige nu. 

Deres maskiner er ergonomisk og designmæssigt forskellige, og de kan have lidt forskel i opladetid, arbejdstid og sugeevne

De kan selvfølgelig pudse vinduer og rengøre andre glatte overflader på en hurtig og effektiv måde alle tre, og deres måde at arbejde på er i princippet ret ens, men der er alligevel nogle forskelle på dem.

Kärcher vinduesvasker

Kärcher vinduesvasker

Mærket Kärcher har produceret og videreudviklet på elektriske vinduesvaskere i mere end 10 år. Det betyder, at du fra dette mærkes hånd vil kunne forvente en god og innovativ kvalitet på deres vinduespudsermaskiner.

I anledning af tiåret for deres effektive rengøring af vinduer med et batteridrevet apparat, så udgav de en helt særlig udgave af deres WV 2 vinduesvasker. Det resulterede i en markant mere effektiv maskine, der har en batteridrift på hele 35 minutter. Det er en stigning på godt 40 % i forhold til deres tidligere modeller. 

En vinduespudsermaskine fra Kärcher hjælper dig til at gøre vinduespudsning til en langt lettere affære, end en traditionel vinduespudsning. Det går hurtigt og let med denne batteridrevne maskine.

Kärcher får meget ros for deres vinduespudser maskine. Den giver et tilfredsstillende resultat, og designmæssigt ligger maskinen godt i hånden.

Nilfisk vinduesvasker

Nilfisk vinduesvasker

Nilfisk har produceret elektriske rengøringsapparater i generationer. De har selvfølgelig også vinduespudsermaskiner i deres sortiment. Som firmaets øvrige maskiner, så kommer deres udgaver af vinduespudser-elektronik også i god kvalitet.

Modellerne fra Nilfisk er også designet på den måde, at de består af to dele. En spray og en skraber, hvor det er skraberen, der er batteridrevet.

Vælg Nilfisk, hvis du vil have kvalitet, design og fair priser.

Nilfisk Smart vinduesvasker

Nilfisk Smart vinduesvasker

Den seneste generation af vinduesmaskiner fra Nilfisk kalder de Nilfisk Smart. Den er konstrueret som alle øvrige modeller med en sprayflaske med en klud på og en elektrisk vinduesskraber.

Den er udstyret med en smart ophængsklips, der gør den let at klipse på bukserne, mens du bruger den, og den er nemmere at opbevare, da den kan hænge i samme ophæng, når den ikke er i brug.

Den er meget fleksibel, da du kan sætte begge funktioner på en stang på en gang og så bare vende stangen, når du skal skifte imellem spray og skraber.

Hvilken vinduespudser maskine skal jeg vælge?

De bedste af de maskiner, der er på markedet nu, er alle af en vis kvalitet. Det vil sige, at de stort set kan det samme, og at du får et godt og effektivt apparat, uanset hvilket mærke du vælger.

Der kan være variation i forhold til design, fleksibilitet og sugeevne, men deres evne til at gøre din vinduespudsning og rengøring af andre glatte overflader betydeligt lettere er stor hos dem alle.

3.3/5 - (18 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here