Vidste du at ovnrens, ovn rengøring og grillrens er et af de absolut vigtigste steder at gøre rent når det handler om mad. 

Disse steder er der nemlig så varmt, at bakterierne virkelig får frie hænder til at leve. Ofte vil der i både ovne og grill være madrester som ligeledes tiltrækker bakterier – heldigvis har vi hos rensning.dk fundet de absolut bedste rengøringsmidler til ovnrens / ovn rengøring / grillrens / grill rengøring, som vil komme dette problem til livs:

De 4 bedste ovnrens / grillrens på markedet

Vi har på baggrund af hvor vigtigt det er, at rense sin ovn såvel som grill sat os får at teste forskellige typer af ovnrens og grillrens således vi ved hvilken rengøring der er den bedste, og det har vi fundet eller hvertfald et rigtig godt bud på.

Vi mener, at ovnrens og grillrens skal være nemt, effektivt og billigt hvilket derfor er nogle af de kriterier vi har haft med i overvejelserne til at definere hvilke ovn og grill rengøring der er de bedste.


Ajax ovnrens – 500 ML.

Ovnrens 1

Denne ajax ovnrens sendes med spray funktion med et indhold på 500 ML. Det gør naturligvis, at det er en smule nemmere at rengøre både ovn og grill idet du kan fordele dets indhold ud over hele overfladen.

Den fungerer i praksis således, at det sprøjtes i ovnen eller på grillen og herefter lader man det sidde i 30 minutters tid hvor efter det skylles af eller tørres af.

Vi oplever hos rensning.dk, at man får det bedste resultat med denne ovnrens hvis man tørre det af.

PRIS: 54,38 DKK pr. stk.


Suma grillrens og ovnrens – 5 L

Grillrens 2

Denne grillrens fra Suma er umiddelbart en variant, som er produceret til B2B virksomheder idet der er tale om en større dunk. Du kan naturligvis som privat person sagtens købe denne dunk også eksempelvis hælde det over i en flaske med sprayfunktion.

Det fungere super godt til både grill således som ovn rengøring. Den har en PH værdi på 12 og du vil derfor opleve fantastiske resultater med denne ovnrens.

Det skal ligesom alle de andre ryper af grill- og ovn rens ligge på overflade i cirka 30 minutters tid før du får det bedste resultat.

PRIS: 189 DKK pr. stk.


Ecolab ovn rengøring og grill rengøring – 750 ML.

Ovnrengøring 3

Ecolab arbejdede i langtid for at få denne grill og ovn rengøringsmiddel klar, og det har forbrugerne været glade for. Der er nemlig ingen tvivl om, at dette produkt virkelig er godt udarbejdet.

Tidligere har det været sådan med ovn og grill rengøring, at man skulle være forsigtig med de dampe der kom ved anvendelse, men sådan er det ikke med denne model, og alligevel oplever i resultater som man tror er løgn.

Det er hamrende effektivt og skal faktisk kun sidde 10 – 15 minutter før du kan fjerne det fra ovn, grill eller andre fedtede overflader. Det er klart, at før man anvender et middel som dette, så skal der være tale om meget fedtede overflader, fordi det er naturligvis en syre vi har med at gøre, og derfor kan ikke alle køkkenoverflader eksempelvis holde til det – jo mindre man lige neutraliserer det med lidt vand efterfølgende.

Denne model er umiddelbart vores klare testvinder.

PRIS: 159 DKK pr. stk.


Ovnrens og grillrens 750 ML.

Grillrengøring 4

Her har vi et af de gamle populære rengøringsmidler til ovn rengøring såvel som grill rengøring.

Det er hamrende stærkt, og derfor anbefaler vi, at du har handsker og langærmet trøje på ved anvendelse. Derudover skal du være opmærksom på ikke at indånde alt for koncentreret dufte af dette – det kan nemlig skade lunger og hals.

Når det er sagt så er det utroligt effektivt, og derfor bruger mange det som sådan en mirakel kur hvis man nu har glemt at gøre sin grill eller ovn rent i 1 eller 2 år, så kan dette middel fjerne næsten uanset hvilke madrester der er brændt fast.

Vi vil umiddelbart holde os til Ecolab produktet, men hvis du har en meget beskidt ovn eller grill, så kan dette være et godt alternativ.

PRIS: 35 DKK pr. stk.


Guide til anvendelse af ovnrens og grillrens

ovn rengøringDet er vigtigt at når man skal anvende ovnrens eller grillrens, at man har tiden til det – for der er nemlig ikke nået værre at skulle skynde sig når man har med relativt stærke rengøringsprodukter at gøre.

Såfremt denne forudsætning er i orden, så anbefaler vi at du har følgende elementer klar før du påbegynder din ovnrens:

 • Skål / Balje til vand
 • Skuresvamp
 • Viskestykke eller vådklud
 • Ovn- og grillrens

Såfremt dette er i orden er du nu klar til at påbegynde din ovn- eller grill rengøring. Vi anbefaler altid at man gør det efter at have brugt en af delene, det vil altså sige at vi har de bedste erfaringer med at grillen eller ovnen er cirka 50 grader varmt eller mindre.

Derefter sprøjtes eller påføres et af ovenstående købte ovnrens og du er så klar til at lade det sidde i 15 – 30 minutters tid.

Nu er tiden gået og du skal nu finde en balje eller skål med koldt eller lunkent vand. Herefter tager du din skuresvamp, og skure lidt på overfladen for lige, at sikre dig, at de værste stykker ikke er brændt fast. Herefter fjernes ovn- og grillrensen med viskestykket eller den vådeklud og din ovn eller grill er nu rengjort.

Hvad er ovnrens og grillrens egentlig?

Ovnrens og grillrens er selvfølgelig et affedtende middel som fjerne aller former for fedt, som brunsæbe eller andet sæbe ikke kan. Det er klart, at når der anvendes syre i processen til at fjerne dette, så er der naturligvis helt logisk tale om nogle lidt stærkere midler – og derfor skal man selvfølgelig tage sin forholdsregler.

Vi har såfremt du ikke har tid eller måske bare hellere vil se en video omkring emnet valgt at fremvise nedenstående, som vores udvalgte forhandler har udarbejdet:

Der findes, som du måske allerede er løbet ind i forskellige råd, tips og trick mv. til andre måder hvorpå man kan rengøre sin ovn. Vi vel altid fraråde at følge disse videor idet din ovn og grill ikke er beregnet til disse midler.

En hver ovn og grill reagere forskelligt, så hvis du er uheldig kan det gå meget galt – derfor bør du selvfølgelig altid betale 30 DKK mere for et rengøringsartikel som er produceret til formålet.

Uanfægtet om du handler som B2C (privat) eller B2B (erhverv) er der brugsøkonomi i at købe en lidt større mængde. Fordelen ved ovnrens og grillrens, som for den skarpe seer er det samme, er at de har en utroligt lang holdbarhed, og derfor vil du uden tvivl få det brugt alligevel.

Hvis du har en ovn, som selv kan rengøre (brændt det hele væk), så bør du naturligvis anvende denne funktion – men et godt alternativ er ligeledes at købe lidt ovnrens for at supplere det med dette.

Hvordan virker ovn rengøring og grill rengøring?

Som vi har forklaret tidligere så fungerer det super effektivt og derudover ligeledes utroligt nemt. Der er derfor ingen undskyldning for at det er besværligt eller at du ikke kan finde ud af det, for det er nået nærmest den nemmeste form for rengøring du kan nærme dig.

Hvis du dog alligevel skulle være lidt i tvivl om hvad ovn rengøring og grill rengøring har af klare fordele, så har vi forsøgt at udpensle det med disse checkpunkter:

 • Rengøre din ovn eller gril til punkt og prikke
 • Slut med en ulækker og/eller ildelugtende ovn/grill
 • Billigt og effektivt produkt, som kan anvendes mange gange
 • Kan anvendes til meget fedtede artikler som ovn, grill, afløbsrør mv.

Vi håber dette indlæg har åbnet op for hvad ovnrens er, samt hvorfor det er en god personlig gave til ham der elsker at lave mad og at du derfor vil skrive om dine erfaringer med hvorledes det fungerer.

Hvis du har nogle spørgsmål til om du må bruge ovnrens til din model af ovn, så skriv ligeledes længere nede i diskussionsfeltet – så vil vi bestræbe os på at besvare din henvendelse inden 24 timer.

ovnrens billede

4.6/5 - (23 votes)

1 KOMMENTAR

 1. Hvordan virker ovn rengøring og grill rengøring?
  Som vi har forklaret tidligere så fungerer det super effektivt og derudover ligeledes utrolig

  God forklaring: Hvordan virker det? Det virker.
  Endvidere er produkter med Ph værdi 12 ikke syrer men stærke baser!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here