Der findes et væld af metoder til at pudse dit sølvtøj, men her hos rensning.dk har vi testet de forskellige metoder af, for på den måde at kunne finde det absolut bedste pudsemiddel.

Dette indlæg vil derfor nævne alt fra brasso pudsemiddel og pudse sølv natron til at pudse dit sølvtøj med bagepulver og pudsning af sølvtøj med citronsyre.

Fælles for alle metoder er, at de virker lige godt og derfor formår at rengøre / pudse dit sølvtøj så det næsten er så skinnende rent som da du købte det. Længere nede i indlægget har vi bragt et før og efter billede, så du på den måde kan få en idé om hvad den rigtige pudsning af sølvtøj kan gøre.

Metode 1: Pudse sølv – Sådan gør du dit sølvtøj rent

Pudse sølv
Pudse sølv

Den første metode vi vil gå igennem er at pudse sølvtøj med bagepulver.

Det er en relativt anerkendt metode i de danske hjem, men alligevel kan der forekomme nogle gængse misforståelser, som vi med dette indlæg forsøger at imødekomme således vi ikke ser disse igen.

Det er relativt vigtigt, inden vi for alvor går igang med vores anbefalinger til pudsemiddel og det at pudse sølv, at man skal være klar over, at hvis dit sølvtøj er meget gammelt, så er der en betydelig risiko for, at det kan gå i stykker.

Så har vi været vores kæphest igennem, og kan derfor gå videre i processen om at forklare hvordan og hvorledes det at pudse sølv med bagepulver foregår.

Pudse sølv
Pudse sølv

Først og fremmest skal du bruge:

  • En skål
  • Sølvpapir
  • Kogende vand
  • Bagepulver
  • Salt

Når du står med disse elementer i hånden, kan vi påbegynde opskriften til at gøre dit sølvtøj markant pænere.

Du tager din skål og udfylder den med sølvtøj – her er det vigtigt, at den blanke side af sølvpapiret vender op af. Når du har gjort det, så hældes det kogende vand ned i skålen med sølvpapir, og du tilsætter herefter 2 spiseskefulde bagepapir samt 2 spiseskefulde salt og rører rundt i skålen.

Vandet kan godt komme til at se en smule urent ud, men det skal du ikke tage dig af – det er en del af processen.

Nu finder du dit sølvtøj, som du ligger ned i skålen og lader det ligge i 60 minutter.

Herefter vil dit pudset sølvtøj ved hjælp af bagepulver være skinnende rent.

Metode 2: Pudsemiddel – Det skal du være opmærksom på

brasso pudsemiddelBrasso pudsemiddel er til dig, som vil pudse dit sølv relativt hurtigt.

Her vil der på dåsen fremgå en instruktion til hvorledes du skal bære dig af, men det fungerer egentligt bare ved, at du smøre det ind i brasso pudsemiddel og herefter vil du hurtigt kunne se at dit sølvtøj bliver rent super hurtigt.

Det er umiddelbart den løsning vi hos rensning.dk vil anbefale, hvis man ønsker en hurtigere løsning end alt muligt andet. Det er den måde de større rengøringsfirmaer pudser deres sølv på, så derfor burde metoden selvfølgelig også være god nok til dit sølvtøj.

Der er ingen komplikationer ved denne metode, og du kan sagtens få brasso ud over dine hænder, det er på ingen måde farligt.

Du køber dit pudsemiddel fra brasso hos Huma, som vi igennem indlægget linker til – på den måde er det egentligt blot at trykke på nedenstående link og derefter købe det. Vi har igennem en længere periode haft et utroligt godt samarbejde med selvsamme, og ved derfor, at de leverer deres produkter efter de anviste leveringsbetingelser, og at produkter er i orden.

Det er som sagt ikke en hemmelighed, at jeg har relativ stor erfaring indenfor rengøringsbranchen eftersom jeg har haft eget firma samt arbejdet hos adskille rengøringsfirmaer i Danmark.

Derfor var jeg meget skeptisk ved valget af denne nye forhandler af pudsemiddel til sølvtøj eller pudse sølv – som det ligeledes kaldes.

Men de betænkeligheder blev hurtigt gjort til skamme, og efterfølgende er det blevet rensning.dk foretrukne forhandler.

Metode 3: De bedste Tips & Tricks

Pudse sølv med natron eller pudsning af sølvtøj med citronsyre er 100% et gammelt husmor trick, som vi naturligvis bliver nødsaget til at have med på listen.

Den anvendes stadigvæk med stor stil, og det er uden tvivl fordi man ofte i forbindelse med rengøring af hjemmet ligger inde med natron, men alligevel vil vi dog anbefale, at man altid husker at købe sit pudsemiddel som eksempelvis pussemiddel brasso eller silvio, som du finder ved at klikke på nedenstående link.

Tilbage til snakken omkring pudsning af sølvtøj med citronsyre og natron. Det fungerer i sin enkelte form ved, at du eksempelvis placerer dit sølvtøj i en gryde/skål eller lignende sted.

Herefter gør du som da der skulle pudses sølv ved metode 1, nemlig placerer sølvpapir på indersiden af skålen/gryden, og herefter hælder du det kogende vand ned i gryden.

Tag herefter dit natron eller citronsyre, og hæld et par skefulde ned i gryden. Herefter skal det egentligt bare ligge i 10-20 minutters tid, og så vi du opleve, at vandet begynder at bruse, og det er naturligvis bare fordi der sker en lille kemisk reaktion med vandet og natron.

Efter det har ligger i 10 minutters tid, så hældes vandet fra og du tørre dit pudset sølvtøj af med et viskestykke og du vil herefter opleve, at dit pudsemiddel form af pudsning af sølvtøj med citronsyre og natron har fungeret 100% optimalt.

Køb dit pudse sølv / pudsemiddel her

Pudse sølv
Pudse sølv

Nu har vi gjort lidt reklamer for, hvordan det at pudse sølv fungerer, og der findes som du kan læse af ovenstående guide, vejledning forskellige typer af pudsemiddel.

Vi vil uanfægtet om der findes mange huslige tips og tricks altid anbefale materiale som er produceret til formålet – hermed mener vi naturligvis Vrasso pudsemiddel / Bistro pudsemiddel /Silvio pudsemiddel, som du allesammen finder hos vores udvalgte forhandler via nedenstående link.

Et godt råd i forhold til at holde dit sølvtøj rent er, at anvende en af ovenstående metoder cirka hvert halve år – på den måde vil dit sølvtøj bliver mere og mere resistent overfor de urenheder som sætter sig på det (kalkaflejringer mv.).

Hvis du ligger inde med nogle tips og trick til at pudse sølv på den ene eller anden måde, eller bare måder hvorpå man kan optimerer ovenstående, vil vi mere end gerne indgå en dialog med dig.

Så skriv endelig i nedenstående diskussionsfelt, også vil vi bestræbe os på at besvare din henvendelse indenfor 24 timer.

4.4/5 - (56 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here