Det er en rigtig god idé at beskytte hænderne, specielt hvis dine hænder kommer i kontakt med mange forskellige stoffer, og ikke mindst vand, fordi det over tid kan irritere huden.

Normale handsker lavet af forskellige gummimaterialer kan i virkeligheden også indeholde stoffer der fremkalder allergi, fordi de tilsættes diverse kemikalier for at forbedre elasticiteten og holdbarheden.

I virkeligheden kan handsker lavet af naturgummi også give allergi, fordi latex er et protein, den kan vise sig som nældefeber eller eksem, men kan også udarte sig som høfeber eller astma, og i de ekstreme tilfælde livstruende chok.

Det kan dog forebygges ved at undlade at bruge handsker med latex, og i stedet vælge et brugbart alternativ i form af syntetisk gummi (nitril).

Vi går i denne guide igennem nogle af de essentielle ting du skal vide inden du køber og oplyser dig om diverse fordele ved materialet nitril, hvorfor du bør overveje rengøringshandsker i netop materiale og meget mere, som du kan tage til dig og således foretage det rette køb.

Derfor skal du vælge nitrilhandsker

Generelt kan det siges, at selv om beskyttelseshandsker er gode til at holde hænderne beskyttet mod vand og andre stoffer der kan irritere huden, så er der til gengæld det problem at de også holder fugten inde – forstået på den måde at man kommer til at svede om hænderne, uden mulighed for at fugten kan slippe ud.

Derfor er det en rigtig god ide kun at have handskerne på så længe det er nødvendigt, du skal altså ikke beholde dem på når opgaven er slut.

En rigtig god idé er at bruge bomuldshandsker under beskyttelseshandskerne, hvilket vil opsuge den overskydende sved inden i handskerne og hindrer irritation af huden, husk dog at skifte bomuldshandskerne hvis de bliver fugtige.

Umiddelbart kan der være en bekymring om det at iføre sig et par ekstra handsker kan påvirke ens fingerføling, men for det første er det mest af alt en vanesag at have et par ekstra handsker på, og dernæst findes der faktisk fingerløse bomuldshandsker. Ud over det, så kan bomuldshandsker fås som både tætsiddende, som lidt tykkere hvide, og i et gazelignende materiale, så du sagtens kan vælge det der passer dig.

Nitrilhandsker er et relativt nyt produkt, set i forhold til den gode, gamle latexhandske, den er fremstillet af syntetisk gummi, i modsætning til latex der er protein i, og i virkeligheden er den langsomt ved at overhale latex.

Nitrilhandsker

Det sker som en følge af at produktionen af nitrilhandsker er blevet billigere, så den nu er nede i et niveau hvor den kan konkurrere med handsker lavet af latex, og andre typer, fx vinyl. Selv om en nitrilhandske ikke i brug føles som latex, så kan den nemt tilpasse sig hånden, så du oplever et godt fit.

Hvad angår selve beskyttelse imod uønskede elementer, så er nitrilhandsken god mod mikroorganismer, men ved beskyttelse mod kemikalier, så er den i virkeligheden meget bedre end latexhandsken.

Det betyder at nitril er selvskrevet til rengøring, fordi der her optræder en del forskellige kemikalier, hvor en ekstra bonus er at der nærmest ikke kan opleves en allergisk reaktion set i forhold til latex, fordi nitril er syntetisk. Så det er også en perfekt gave til en kommende mor.

Nitrilhandsker – de konkrete fordele

Nitrilhandsker kendes også under betegnelsen medicinske handsker, og er er glimrende valg hvis du lider af latexallergi, eller frygter at komme til det, og de er generelt langt bedre end latex når det kommer til variable som den generelle holdbarhed og punkteringsmodstand, der er med andre ord efterhånden relativt få gode argumenter for at holde fast i latex.

De konkrete fordele:

 • Glimrende og lang holdbarhed
 • Fantastisk punkteringsmodstand
 • Tilbydes med og uden pudder
 • Fremragende pasform
 • Fri for latex
 • Kan bæres i længere perioder
 • Velegnet til at arbejde med risiko for smitsomme stoffer

Nitrilhandsker er ud over modstandsdygtigheden overfor mange forskellige kemikalier såsom formaldehyd og alkohol, også brugbare i højrisikosituationer, hvor man håndterer forurenede materialer, og beskytter også mod vira og bakterier samt olier. Til forskel fra vinylhandsker er de også gode til at håndtere fedtholdige fødevarer med, fordi de ikke indeholder ftalater.

bedste nitril handsker

Andre steder nitrilhandsker finder anvendelse

Selv om det virker oplagt at bruge nitrilhandsker inden for både rengøring, fødevareproduktion og syge- og plejesektoren, så er der i virkeligheden også en række andre brancher hvor nitrilhandsker kan finde anvendelse.

De kommer nemlig også i form af antistatiske arbejdshandsker, hvor de er foret med skumbelægning der absorberer fugt 10 gange bedre end normal bomuld, som holder hænderne tørre så du kan arbejde i længere tid uden at skifte.

De er et glimrende valg til både maskin- og bilindustrien, hvor der er kontakt med maskineri, olier og kemikalier, men også både den kemiske og farmaceutiske industri, fordi nitril sikrer beskyttelse mod specifikt syrer og baser, brændstoffer, fedt og opløsningsmidler.

Nogle gode råd omkring brug af handsker

Nitrilhandsker er et godt valg til mange opgaver, og inden for mange brancher, hvor der er behov for at du kan regne med at tingene holder, og du har behov for den ultimative beskyttelse undervejs i arbejdet, og det kan lade sig gøre at få nitrilhandsker både i engangsudgaver og i udgaver der uden problemer kan genbruges.

Men uanset hvad du er ude efter, så er der nogle gode råd der går igen:

 • Vælg dine handsker så de passer til den konkrete opgave
 • Sørg for at vælge handsker der er overholder standarder, det kan være EN eller CE
 • Benyt handskerne så længe der er behov for det, men samtidig i så kort tid som muligt for at skåne hænderne
 • Sørg for at dine hænder er rene inden du tager handsker på, og handskerne skal naturligvis være rene, hele og tørre indeni
 • Hvis du har smykker på fingrene, så tag dem af før brug, og pas på lange negle
 • Hvis handskerne er tynde og uden for, så tag en bomuldshandske på under
 • Hvis du skal bruge en handske flere gange, så sørg for du er den eneste der bruger den
 • Engangshandsker skal kun – som navnet antyder – bruges en gang
 • Sørg for at få den rigtige størrelse handske fra starten, der er ikke noget mere akavet end at arbejde med en forkert størrelse
 • Når du tager handskerne af igen, så pas på at du ikke rører ved handskens yderside, på den måde sikrer du dig at du ikke kommer i kontakt med skadelige stoffer, også efter du er færdig med at bruge dem
Nitrilhandsker

Nitrilhandskers tilgængelighed

Under normale omstændigheder kan du finde udbydere og købe nitrilhandsker ved at lave en simpel søgning på nettet, hvor du dog skal være opmærksom på de forskellige varianter – skal det være engangshandsker? Skal det være med eller uden pudder? Skal de være med indbygget for? 

Uanset hvad, så finder du dog oftest det største udvalg og de bedste priser online. Her på siden vil du dog også finde et godt udvalg, hvor vi kun henviser til de mest pålidelige forhandlere samt de bedste priser.

Hertil kan du med fordel bruge vores guide, således du finder de helt rette handsker til din rengøring. Således du både kan føle dig sikker og undgå irritabelt hud, men også sikre dig, at du finder nogle handsker, som du kan holde ud at rengøre i uden der bliver gået på kompromis med kvalitet, pris og komfort.

4.5/5 - (2 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here