Rodalon og skimmel går oftest i manges hoveder hånd i hånd. Men dræber rodalon skimmelsvamp? Er det i virkeligheden en effektiv metode at benytte sig af en rodalon spray mod skimmel og områder ramt af skimmelsvamp. I dette indlæg finder vi ud af det, og viser dig, hvilke steder du billigst kan købe rodalon mod skimmelsvamp.

Spørgsmålet vi oftest får er dog også: “hvad er rodalon?”. Bare rolig, det forsøger vi også at svare på i dette indlæg.

Vigtigst er dog den korte og simple pointe når det kommer til rodalon og skimmel:

Rodalon er det mest effektive middel mod skimmel

Men hvilken rodalon spray skal du så vælge, til at behandle din skimmelsvamp?

Rodalon indendørs

rodalon indendørs

 • Rodalon til indendørs brug
 • Dræber skimmelsvamp og bakterier
 • Fjerner dårlig lugt
 • Desinfektion
 • Kan anvendes til marmor
 • Fjerner nemt skimmelsvamp i bad og bruserum

Rodalon spray

rodalon spray

 • Rodalon i spray flaske til jævn fordeling
 • pH neutralt
 • Kan også rense jordslåede tekstiler og materialer
 • 750 ml brugsopløsning
 • Leveres klar til brug
 • Stk. pris på ned til 30 kr.

Hvad er rodalon?

Rodalon er jo egentligt “blot” et rengøringsmærke. Det er altså ikke et middel i sig selv som navn der fjerne skimmel.

Faktisk er rodalon i sin reneste form en desinfektionsmiddel. Det betyder også at den netop er effektiv mod skimmelsvamp. Grunden til at mange danskere bruger ordet (mærket) som den direkte betegnelse for noget der kan fjerne skimmelsvamp er den samme som grunden til at mange siger at de godt kunne trænge til en panodil når de har hovedpine.

Det er jo egentligt paracatemol der tager en hovedpine. Panodil er bare det “mærke” som laver en pille med paracatemol. På samme måde er Rodalon bare et mærke/virksomhed som laver et middel der kan kurere din lejlighed eller andre overflader/områder for skimmelsvamp angreb.

Mærket rodalon har lavet en del forskellige produkter. Herunder har vi listet de fleste og deres fordele og egenskaber, samt lidt “good to know” viden omkring hvert produkt:

 • Rodalon indendørs → Modsat de fleste andre indendørs rengøringsprodukter så fjernes bakterier og lignende mikroskopiske organismer. Hvis du rengøres området med skimmelsvamp med normale rengøringsmidler så desinficerer du ikke området på samme måde.
 • Rodalon udendørs → Specialiseret middel som er udviklet til at fjerne belægninger på alle materialer du finder udendørs. Det gælder såvel træ som tage og meget andet. Virker sublimt på udendørs skimmel. Husk at undgå at vaske materialet/middelet af efter brug. Lad blot vind/vejr sørge for det.
 • Rodalon spray → Modsat de to foregående produkter så er sprayen her allerede klar til brug. Du behøver ikke blande den op eller gøre noget. Arbejdet er gjort for dig. Det eneste du behøver er bare at spraye indholdet fra sprayflasken direkte på det ramte/angrebene område.
 • Rodalon Skimmel → Med dette middel anbefales at det anvendes under temperaturer på omkring ti grader. Det er ikke altid at Skimmel eller Skimmel plus kan fjerne allerede opståede misfarvninger. Med med knofest og lidt hårdt arbejde vil du kunne fjerne store dele og i nogle tilfælde alt misfarvning.
 • Rodalon Skimmel Plus → Dette er et særudviklet materiale som er særligt effektivt mod skimmel og lignende svampe. Plus virker ved både lavere temperaturer, hurtigere og er alt i alt blot mere koncentreret middel sammenlignet med den normale.
 • Med flere.

Det er ikke så lidt produkter endda. Vi har anbefalet sprayen og det indendørs rodalon middel som det bedste mod skimmelsvamp.

Rodalon indhold

Rodalon er som beskrevet herover et mærke og dermed også en virksomhed. De har derfor heller ikke til sinde at afsløre deres gyldte opskrift på effektiv fjernelsen af skimmelsvamp.

Hvad vi dog kan afsløre omkring indholdet i rodalon er at det er et vandbaseret rengøringsmiddel. Det kan anvendes universelt da det ikke har blegende effekter. Derudover er det uhyre effektivt mod skimmel som allerede nævnt.

Samtidig kan dets indhold også fjerne mug og dårlig lugt på områder som må være angrebet af bakterier eller andre mikroorganismer.

Midlet skal fortyndes 1:10 når det anvendes. Det vil altså sige 1000 ml vand til 100 ml middel. Det er overordnet set et skånsomt rengøringsmiddel som er pH neutralt og har desinficerende egeneksaber.

Spørgsmålet er om rodalon dræber skimmelsvamp?

Det utroligt simple svar er:

JA!

Modsat mange andre universal rengøringsmidler (ja endda nogle skimmelsvamp-specifikke midler) så dræber rodalon effektivt skimmelsvamp.

Det er omvendt ikke sikkert at du vil kunne genskabe den korrekte tidligere farve på væggen eller området der har været ramt af skimmelsvamp og jordslåethed.

Her findes dog andre midler. Det farlige ved skimmelsvamp er dog, at du godt kan vaske det ned til en usynlig masse – som altså ikke er væk.

Det er vigtigt at du sørger for at dræbe ALLE skimmelsvamp bakterierne, det gøres altså med rodalon. Det finurlige, og samtidig farlige, ved skimmel er at det er luftbåret bakterie. Uden at komme alt for meget ind på bakterien generelt så er den farlige egenskaber for mennesker dermed også ensbetydende med at du bør købe et rengøringsmiddel der rent faktisk dræber skimmelsvamp som rodalon gør det.

4.2/5 - (79 votes)

3 KOMMENTARER

 1. En lille fejl, forholdet 1:10 betyder ikke 1 del rodalon til 9 dele vand, det betyder 1 del rodalon til 10 dele vand. Der skulle altså have stået ” Det vil altså sige 1000 ml vand til 100 ml middel.”

  • Hej Kim

   Tak for din opmærksomhed, det vil vi få justeret til i de kommende dage.

   Vi håber trods det forkert anviste blandingsforhold, at indlægget alligevel kunne bruges.

   Med ønske om en god weekend – hvis du er så heldig.

   Kærlig hilsen
   Christina Jensen

 2. Hej

  Tak for en informativ side omkring Rodalon. Dog vil jeg lige nævne at skimmelsvamp, som navnet indikerer, er en svamp (fungus) og ikke en bakterie. Skimmel spreder sig ved hjælp at luftbårne svampesporer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here