Rengøring af fliser og klinker er uden tvivl en væsentlig del af rengøringen i hjemmet og hos virksomheder, og da mange bygninger og dermed hjem er opbygget med klinker og fliser skal der rengøringsmidler til, som formår at fjerne disse urenheder.

Der findes altid utroligt mange artikler og måder på internettet, som giver en vejledning i dette. Vi har forsøgt at samle vores viden med den eksisterende således du blot skal læse dette indlæg næste gang du skal rengøre dine fliser og klinker.

Vi har valgt at dele indlægget op i rengøring af fliser og klinker til badeværelset og rengøring af fliser og klinker til køkkenet, på den måde kan du let og elegant navigere ned til netop den overskrift som er relevant for dig.

Der er ingen tvivl om, at det som udgangspunkt er hamrende nemt at rengøre sine fliser og klinker hvis bare man har det rigtige udstyr, og det vil vi selvfølgelig sørge for at du har mulighed for at anskaffe.

Af netop samme årsag vil vi i løbet af dette indlæg linke til den forhandler, som vi mener har de absolut bedste produkter på markedet, og som du derfor kan være helt tryg ved at købe. Vi har rigtig gode erfaringer med denne forhandler, og er i løbende dialog med dem, så derfor behøves du ikke være nervøs for, om du ikke får varerne eller lignende.

Rengøring af fliser og klinker – Badeværelset

Rengøring af klinkerInden vi for alvor starter vores guide eller vejledning til hvorledes din rengøring af fliser og kliner bør foregå, så vil vi sige, at de nødvendige midler til denne process er citronsyre og afkalkningsmiddel.

Da det simpelthen formår at fjerne alt fra skimmelsvamp til dårlig lugt og urenheder – du finder de bedste og billigste produkter ved at trykke på de opstillet links i dette indlæg.

Nu til hvorledes du bør rengøre dine fliser og klinker på badeværelset. Vi anbefaler at du starter med at bruse dine fliser eller klinker inden du går igang med rengøringsmidlerne, og når du så har gjort det.

Blander du dit afkalkningsmiddel i form af minus afkalkning, som er det produkt vi henviser dig til – her skal det hurtigt indskydes, at man også kan bruge citronsyre.

Bedste rengøring af klinker

Blandingsforholdet plejer at være 1 liter lunkent vand og 1-2 dele (deciliter) minus kalk. For at kunne fordele din blanding til afkalkning af fliser og klinker bedst muligt, bør du have en stor svamp eller bare våd klud, som du påfører på dine fliser og klinker, og herefter lader du det sidde på i 10 minutters tid.

HUSK at skrubbe det godt ind i klinkerne og fliserne, på den måde vil du nemlig opleve det absolut bedste resultat.

Du skal ikke undre dig over, at der måske løber lidt gul ned fra klinkerne efter du har foretaget rengøringen, det er simpelthen bare et tegn på at din rengøring fungerer helt efter planen.

En lille note til når du går igang med rengøring af fliser og klinker er, at du altid bør bære handsker, da de rengøringsmidler / rengøringsartikler du anvender selvfølgelig er relativt koncentreret.

Det er vores anbefalt minuskalk hvertfald, og det samme er gældende med alle former for citronsyre – derfor bør du altid være opmærksom på dette.

Efter du har rengjort dit badeværelse, bør du lige efterskylle med koldt vand fra bruseren, så du er 100% sikker på, at der ikke sidder rengøringsmiddels rester.

Rengøring af fliser og klinker – Køkkenet / Udendørs

Rengøring af fliser og klinkerNår du så har rengjort fliser og klinker på badeværelset, er det naturligvis også vigtigt at det foretages i køkkenet og/eller på terrassen, og her er det i store træk de samme processer der skal foretages.

Vi vil får en god ordensskyld gennemgå det alligevel, således vi alle er sikre på, at det foretages korrekt og som påtænkt.

Det smarte ved at anvende denne anbefalet minuskalker er selvfølgelig, at den også nedkæmper dårlig lugt, og derfor er du altså 100% sikker på, at du har nået som er 100% rent og som ikke lugter eller ser mærkeligt ud.

Når fliserne udenfor skal rengøres, er det ofte lidt større blandinger der skal laves i det dines fliser alt andet lige dækker et større areal, så derfor skal du i starten være opmærksom på blandingsforholdet.

Herefter fordeles det på fliserne – og HUSK altid at gnubbe og gnide rigtig godt, da det reelt set er her at alt skidtet for alvor fjernes og sætter sig i fliserne, og dette gælder også til dit marmor sofabord hvis du vil forsøge dig med det der.

Når du så har ladet din rengøring af fliser klinker sidder i 3-5 minutters tid, så spuler du egentligt bare dit afkalkningsmiddel væk (minuskalk / citronsyre), og dine fliser vil herefter se ud som på anviste billede.

Det kan måske godt lyder, lidt for godt til at være sandt – men det er det på ingen måde. Jeg havde selv den der wow-effekt, da jeg gjorde det allerførste gang. Jeg var utrolig skeptisk, og havde ikke rigtig troet på, at mine fliser kunne blive meget pænere end de i virkeligheden var, men de betænkeligheder skulle virkelig blive til skamme, for det blev de godt nok.

Det skal du være opmærksom på

Rengøring af klinkerUdover at huske handsker, når du foretager din rengøring af dine fliser og klinker, så skal du naturligvis også huske, at tilsætte syren tilsidst samt benytte handsker i gummi, neopren eller nitril.

Vi anbefaler desuden af du køber mere end én flaske hjem, da du på den måde vil spare penge og derfor få dem til nedsatte priser. Disse nedsatte priser vil eksempelvis ikke være nogle, som du ville kunne få adgang til i supermarkederne – derfor er det naturligvis også størstedelen af vores læsere (Privat som erhverv), som foretager sine rengøringsmiddel / rengøringsartikel køb over nettet – og det har vi kun fuld forståelse for.

Husk på, at hvis du eksempelvis køber denne minuskalk (afkalkningsmiddel) til rengøring af klinker og fliser, så kan den jo også bruges til afkalkning af kaffemaskine, elkedel, amaraturer, vandfiltre osv.

3.7/5 - (24 votes)

3 KOMMENTARER

  1. I skriver, at “Blandingsforholdet plejer at være 1 liter lunkent vand og 1-2 dele (deciliter) minus kalk.”
    Men hvor meget citronsyre skal der i?

  2. I skriver: “Blandingsforholdet plejer at være 1 liter lunkent vand og 1-2 dele (deciliter) minus kalk.” Men hvor meget citronsyre skal man bruge?

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here