Et spørgsmål som mange brænder inde med er: Hvad er sæbespåner egentligt? Og hvad kan det bruges til? Lige netop svarerne på disse spørgsmål og mange flere har vi med dette indlæg valgt at sætte fokus på, således vi engang for alle kan få aflivet diverse myter.

Efter du har læst dette indlæg vil du nemlig vide, at sæbespåner er et ret godt rengøringsmiddel, som efter min mening er blevet undervurderet voldsomt – det kan nemlig fjerne ualmindeligt mange urenheder.

I løbet af indlægget vil vi henvise til den forhandler, som vi mener har den absolut bedste type sæbespåner, som vi derfor kan anbefale på det kraftigste – idet vi ved det fungerer 100%.

Hvad er sæbespåner? 

Sæbespåner billedeSæbespåner anvendes i forbindelse med en rengøringsprocess, det kan købes flydende såvel som i sæbespåner. Hos rensning.dk anbefaler vi sidste nævnte, da du simpelthen får mere for pengene ved dette køb.

Hertil vil du relativt hurtigt opleve, det at kunne blande selv alt afhængigt af hvor beskidt dit gulv eksempelvis er, er et privilegie som man helst vil have mulighed for.

Uanset om du køber sæbespåner i fast eller flydende format, så vil der altid fremgå blandingsforhold således du aldrig nogensinde er i tvivl om hvordan og hvorledes det respektive produkt skal anvendes – vi vil senere i indlægget gennemgå de typiske blandingsforhold, som du derfor vil kunne læne dig op af, såfremt det skulle ske at der ikke var nået at gå ud fra.

Sæbespåner

Sæbespåner anvendes typisk til at gøre større overflader rent det vil sige:

  • Trægulve
  • Linoleum overflader
  • Ubehandlede gulve
  • Lakerede gulve
  • Klinker
  • Terazzo
  • Træborde
  • Skiffergulve

Det kan naturligvis anvende til flere ting, men disse 8 eksempler er det man typisk anvender sæbespåner til. Fordelen ved sæbespåner er, at det er et skånsomt materiale, som derfor ikke vil belaste eller ødelægge det du vasker det med. Her er det dog vigtigt lige at sige, at du naturligvis altid skal anvende lunket vand på grænsen til koldt når du vasker dine træmøbler.

Årsagen til dette er naturligvis, at træ ikke har præferencer for varmt vand – men ellers er der egentligt ikke så mange forholdsregler du bør vide.

Hvad skal jeg bruge sæbespåner til? 

Det har vi allerede været lidt inde på det er nemlig primært gulve og i det hele taget overflader, som vi anbefaler at sæbespåner bruges til – årsagen til at det netop er her det har den største effekt, er at sæben ikke ridser eller sætter sig i træet for på den måde af tage nået af farven (hvilket der ved andet sæbe ville være risiko for).

Du kan derfor være helt tryg ved at bruge sæbespåner til dette formål. Vi har fået nogle før og efter billeder, som naturligvis har anvende sæbespåner, og det der går igen er at gulvet er fuldstændigt rent og faktisk helt skinnende.

Denne skindende effekt er nået der kendetegner sæbespåner idet det går ind og smøre træet således det får en mere varme i farven og derfor ser nyere ud. Netop derfor anvendes sæbespåner som et rigtigt godt vedligeholdelses middel.

Sæbespåner – Sådan bruges det

Helt lavpraktisk er det at anvende sæbespåner ikke raketvidenskab – ofte fremgår blandingsforhold på den medfølgende etiket, og alternativt er en god tommelfingerregel, at for hvert 10 gram anvendes 10 liter vand – det vil sige 1 gram = 1 liter vand og så videre.

Måden hvorpå du blander det sammen kan gøres ved blot at hælde det ned i vandet og rører rundt, men vi har faktisk oplevet at du får den absolut bedste effekt ved at piske det sammen med vandet. På den måde udpiskes sæbespånerne, og der vil derfor ikke sætte sig koncentrere klumper på gulvet – så hvis du eftersøger det bedste resultat, så vil vi uden tvivl anbefale denne løsning.

Sæbespåner er en base, som har en PH værdi på 9,5 – 10 når det er oplæst efter ovenstående blandingsforhold. For at stille det op til nået man kender, så har det cirka den samme PH-værdi som håndsæbe og derfor er sæbespåner, som du kan se ikke farligt at få på huden, så på den måde er det et ret harmløst rengøringsmiddel vi har med at gøre.

Køb sæbespåner her

Hvad er sæbespåner?Eftersom jeg igennem mange år har arbejdet med rengøring og selv drevet min egen rengøringsvirksomhed og i det hele taget bare interesseret mig for dette univers, har jeg været i berørring med relativt mange virksomheder som sælger rengøringsartikler og rengøringsmidler.

Det er svært at finde en forhandler, som virkelig formår at levere produkterne hurtigt idet mange af rengøringsbranchen virksomheder prioriterer deres B2B virksomheder højest, men her indenfor det seneste år fik jeg et hint omkring en ny opstartet virksomhed – med en relativ ung ejer.

I starten var jeg lidt skeptisk i det, jeg ligesom mange andre måske havde nogle fordomme omkring det at han var ung, men de blev hurtigt gjort til skamme – for lige siden jeg har været i dialog med ham og jeg har navigeret rundt og dannet mig et overblik og deres produktportefølje, så må jeg bare sige, at det overrasker mig hvor gode produkter han har.

Derfor vil du også opleve, at dine sæbespåner er efter min vurdering de bedste der findes på markedet – så dem kan vi kun anbefale, at du køber uanfægtet om du handler som erhvervskunde eller privat sammenhæng.

4.1/5 - (16 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here