Den moderne version af toiletbørsten blev opfundet i starten af 30’erne i USA, hvor de første modeller blev fremstillet i træ, i modsætning til de nutidige modeller, der mestendels optræder i plastic.

Der er endda opfundet en elektrisk toiletbørste, som fungerer på den måde, at hårene drejer af sig selv på en rotor, lidt lige som en elektrisk tandbørste.

De senere års modeller har set et skifte i design fra den simple pind med hår for enden over til ergonomisk rigtige greb, men ikke nok med det, der er også opfundet modeller hvor selve børstehovedet bliver gemt når du sætter den væk, enten i et rør eller en anden anordning, hvor formålet er at afsondre de mindre lækre dele af børstehovedet fra omverdenen.

Ud over afsondringen af børstehovedet, så er der endda taget patent på en toiletbørsteholder med antibakteriel væske, så holderen ikke bliver et vækstområde for bakterier.

De forskellige modeller af toiletbørster

Det skal ikke være en hemmelighed at der på en meget stor del af danske toiletter forefindes den klassiske, men relativt kedelige udgave i hvid plastik fra supermarkederne. Heldigvis er der i dag rig mulighed for at vælge modeller i et mere stilrent design, som passer bedre til jeres indretning og ikke bare bliver en trist, men nødvendig genstand på badeværelset.

Hvad angår materialevalg, så behøver det ikke være plastic, men kan i stedet være porcelæn, keramik eller rustfrit stål.

Herudover er der ingen der siger at den model du anskaffer, skal stå på gulvet, hvorfor ikke hænge den op på væggen, så det er nemt at komme omkring når du skal gøre rent? Vi ser nærmere på mulighederne herunder til inspirationæ

Kähler Mellibi – solidt dansk design med holder i keramik

Kähler Mellibi

Kähler er et navn der er oppe i tiden, hvor virksomhedens designs hidtil har drejet sig om det æstetiske udtryk i stuen og andre opholdsrum, hvor deres forskellige varianter findes i mange danske hjem.

Med Mellibi-serien rykker Kähler fokus, og tilbyder en serie der består af både toiletbørste og tandbørsteholdere, sæbedispensere og opbevaringskrukker.

I og med at Kählers naturlige materiale er keramik, så kommer denne toiletbørste også med en holder i hvid keramik, som nede ved bunden har et mønster der gør at den let kan identificeres som værende fra Kähler.

En neutral, men absolut dekorativ model der passer glimrende til et hjem med moderne indretning.

Ballo toiletbørste – en skræmmende oplevelse

Ballo toiletbørste

Hvis der skal lidt liv i kludene, og du ikke går så højt op i selve designet, men alene at toiletbørsten skal være et kuriosum i sig selv, så overvej en zombie-toiletbørste.

Den er ikke så charmerende at kigge på, men det er vist heller ikke det designeren er gået efter, men til gengæld er det temmelig uhyggelig, så en oplagt gaveidé til en horror-fan.

Selve håndtaget er formet som en zombie-arm, der igen holder selve børstehovedet, hvor holderen så er zombiens hoved, og det smarte er at børsten kan udskiftes efter behag.

Både børsten og selve hovedet er fremstillet i syntetisk harpiks, som efterfølgende er malet i hånden, hvilket gør at den kommer til at se meget realistisk ud.

Blomus toiletbørste – den hygiejniske løsning til vægmontering

Blomus toiletbørste

Slut med en smudsig holder på gulvet, slut med at der er noget der vælter, toiletbørsten fra Blomus er lavet i rustfrit stål, der endda er blankpoleret bagefter.

Børsten er beregnet til vægmontering, og vil stå sig glimrende på et moderne badeværelse med et væghængt toilet.

Vægmonteres med et medfølgende beslag, hvor monteringen vil gøre det nemmere at holde badeværelset rent, fordi der ikke samlet skidt under holderen.

Toiletbørster – med toiletbørsteholder i marmor

toiletbørste marmor

Hvis du er til noget klassisk, og samtidig ikke har noget imod at det koster lidt mere end en standard toiletbørste, så findes der forskellige modeller hvor holderen kommer i marmor.

Det giver et enkelt og klassisk udtryk på badeværelset, matcher nærmest alle stilarter, og kommer i forskellige farver og toner, hvor de mest fremherskende er hvid og grå, sidstnævnte med de klassiske marmor-streger.

Dog vil det i mange tilfælde være sådan, at materialet vil se forskelligt ud fra den ene toiletbørsteholder til den anden, af den simple årsag at marmor er et naturmateriale, og derfor ikke er 100% ens fra den ene til den anden, derfor vil hver toiletbørste være unik.

Toiletbørster i silikone

Skærmbillede 2019-05-07 kl. 15.48.39

Generelt smarte, med gode greb, og vildt hygiejniske i brug. Materialet har desuden flere åbenlyse fordele frem for en traditionel toiletbørste:

  • Selve blødheden og formen gør at den kan komme til at gøre rent på steder hvor normale toiletbørster ikke så let kommer til
  • På grund af silikonen opsamler børsterne ikke skidtet, men forbliver ren, selv efter en ihærdig indsats
  • Materialet gør at børsten har en lang levetid, selv ved flittig brug, så den skal ikke udskiftes lige så tit som en almindelig børste, hvilket skåner både miljø og pengepung
  • Børsterne har modstandsdygtighed over for både bakterier og kemikalier

Modeller med kantbørste

Toiletbørster med kantbørste er en glimrende måde at holde toilettet rent på, hvor mange gængse modeller kommer med et simpelt børstehoved og ikke andet, så gør modellerne med kantbørste at du kan komme godt op under den kant der sidder rundt ved toppen af kummen.

Det er nemlig ikke kun nede i kummen der samler sig snavs og kalk, det gør der også oppe under skyllekanten, derfor vil en toiletbørste med kantbørste være en god løsning, naturligvis sammen med en god toiletrens.

Vil du nøjes med en holder til toiletbørsten?

Også her er der mange muligheder, både inden for materialerne og placeringen. Er du til metal eller plastic? Skal den stå på gulvet eller hænges op?

Som regel kommer holderen også med en tilhørende toiletbørste, i og med at udstyret normalt er lavet så det passer sammen, både i farve og form.

Derfor er det et meget individuelt valg hvad den bedste toiletbørsteholder er, og kommer også helt an på hvilken stil du holder i hjemmet, om du er til en mørk eller de lyse modeller, og om det er en løsning du forventer skal holde på den lange bane.


4.2/5 - (9 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here