Bruger du skurecreme, når du gør rent i køkken eller bad?

Hvis ikke bør du i den grad læse med her. Skurecreme kan nemlig være et ekstremt effektivt våben i kampen mod genstridige pletter og snavs – og dermed vejen til et rent og hygiejnisk hjem.

De 4 bedste skurecremer på markedet

Lad os nu gå mere konkret til værks og se på, hvad markedet af skurecreme byder på. Vi vil specifikt fremhæve de fire mest anbefalelsesværdige af slagsen og præsentere, hvorfor netop disse er bedst indenfor deres kategori.

 

Prime Source

Det første mærke af skurecreme, vi vil fremhæve, er denne Prime Source Skurecreme. Skurecremen kommer i en flaske af 500 ml og fås til en stykpris på kun 24 kr. Foruden denne favorable stykpris kan du få pakker af hhv. 6, 12 eller 36 stk., hvor du selvfølgelig sparer flere penge desto større antal flasker, du køber.

Her har vi at gøre med en ægte ”all-around”-skurecreme af bedste slags, der er anvendelig til en lang række overflader og formål – herunder håndvaske, badekar, fliser, overflader i rustfri stål og mange andre. Derudover indeholder produktet parfume, hvilket giver en velduft og en helhedsoplevelse af renhed i forbindelse med brugen.

Vær opmærksom på, at denne skurecreme er velegnet til højglanspolerede eller malede overflader samt plastlaminat.

Skurecremen er nem og ligetil at anvende, da fremgangsmåden er ligesom ved de fleste andre typer af skurecremer. Du påfører passende mængder ufortyndet skurecreme direkte på det beskidte område, som bearbejdes grundigt efter behov. Herefter skylles overfladen med varmt vand og tørres med en tør eller opvredet klud. Husk altid at omryste flasken inden brug.

Skurecremen er ekstremt effektiv og meget alsidig, hvad angår anvendelsesformål.

 

Cif Skurecreme Original

Cif Skurecreme Original er det andet mærke, som vi vil fremhæve. Her har vi også at gøre med et yderst alsidigt produkt, der virker utrolig effektivt til mange forskellige formål i køkkenet såvel som på badeværelset. Med Cif’s originale skurecreme er du sikret et rengøringsmiddel, der kan klare selv de mest genstridige pletter og belægninger – selv de tilfælde, som du allerede har opgivet, kan denne skurecreme hamle op med. Du får således et skinnende rent resultat hver gang.

Skurecremen består af millionvis af mikropartikler og anti-fedt-midler, som går direkte ind i overfladen og løsner fedt og snavs, så du let og hurtigt kan fjerne de uønskede pletter. Du kan med fordel anvende Cif’s originale skurecreme på overflader med materiale af bl.a. rustfri stål, keramik, emaljer, plastik samt glaskeramiske overflader. Sidstnævnte betyder, at du f.eks. kan rengøre glaskeramiske og keramiske kogeplader med skurecremen, der kan bekæmpe selv de værste tilfælde af fastbrændte madrester eller fedtplamager.

500 ml-flasken omrystes før brug, og produktet påføres ufortyndet med en klud eller svamp. Vil du være sikker på at undgå ridser i overfladen, kan det anbefales at anvende en ridsefri skuresvamp til formålet.

Cif Skurecreme Original er yderst effektiv, hvilket også betyder, at pH-værdien ligger på 11. Vær derfor påpasselig med at bruge produktet, og undgå kontakt med hud.

Stykprisen lyder på kun 25 kr., og den fås i pakker af både 6, 12 og 24 styk til favorable tilbudspriser. Altså effektiv rengøring til en rigtig god pris.

 

Cif Cream Lemon-skurecreme

Det tredje produkt på markedet, der er værd at fremhæve, er denne Cif Cream Lemon skurecreme, som er den velduftende søster til Cif’s originale skurecreme. Denne skurecreme har størstedelen af de samme gode egenskaber – til samme gode pris – og er derfor også et alsidigt produkt, der udmærker sig ved at kunne bruges til rengøringsformål i mange af hjemmets rum – herunder særligt køkken og badeværelse.

Med sine utallige slibepartikler går Cif Cream Lemon effektivt ind og bekæmper snavsbelægninger og pletter – selv de gamle og allermest fastgroede af slagsen, hvilket efterlader et skinnende resultat gang på gang. Som særligt karaktertræk kommer Cream Lemon-udgaven med en karakteristisk parfume, der således ikke bare efterlader det pågældende område pletfrit og rent, men også med en frisk duft af citron.

På samme måde som Original-udgaven er produktet velegnet til et væld af overflader, heriblandt keramik, rustfri stål, emaljer, plastik samt glaskeramiske overflader. Denne alsidighed skyldes, at produktet trods en ny og effektiv formular er yderst skånsom at anvende og dermed ikke ridser overfladen under brug. Dog anbefales det, at du påfører skurecremen vha. en blød klud eller ridsefri skuresvamp. På samme måde anbefales det stærkt, at du iklæder dig gummihandsker, da produktet er meget hårdt for huden.

Vi har altså at gøre med en skurecreme i verdensklasse, og den er indenfor sin kategori bedre end Ajax-skurecreme og andre lignende brands.

 

Ecolab Helios Brilliant-skurecreme

Den fjerde og sidste skurecreme i rækken er denne Ecolab Helios Brilliant-skurecreme, der på lige fod med de tre forrige udgaver er et utrolig effektivt skuremiddel, der er anvendeligt til rengøring af mange forskellige overflader – herunder metaloverflader såsom rustfri stål, krom, nikkel og messing. Derudover kan den med fordel bruges til syreresistente og glaskeramiske kogeplader samt bekæmpelse af aflejringer på porcelæn. Effektiv og yderst velduftende grundet tilsat parfume.

Skurecremen fås i en 500 ml-flaske, er nem at anvende og må ikke blandes med andre produkter. Det anbefales generelt, at du gør overfladen ren ved særligt besmudsede tilfælde før brug for at opnå det bedste resultat. Helios Brilliant påføres overfladen i en sparsom mængde med en blød klud eller svamp, hvorefter der skylles med rent vand og tørres efter.

Da Ecolab Helios Brilliant er målrettet professionel brug, har vi her at gøre med en stykpris på 95 kr. samt en række gode tilbudspriser på pakker af 6, 12 og 36 styk. Til gengæld er du sikret en ekstremt effektiv rengøring og et skinnende flot og pletfrit resultat, som ikke fås i samme grad med andre typer skurecremer.

 

Guide

Måske du kender til et eller flere af følgende scenarier:

Det er et stykke tid siden, at du har rengjort dine kogeplader, hvilket har resulteret i en del fastbrændte madrester og fedtpletter. Manglende aftørring efter det daglige bad har forårsaget begyndende skimmelsvamp, der har sat sig som mørke afmærkninger imellem fliserne. Du har ladet opvasken stå efter gårsdagens middagsselskab uden at skænke de brændte madrester i bunden af gryderne og på panderne en tanke. Eller måske din håndvask generelt bærer præg af lidt for lange intervaller mellem rengøringen, hvilket har aflejret synlige fedt- og kalkpletter på overfladen.

Uanset om du kan nikke genkendende til nogle af disse scenarier eller ej, afspejler de alle en gennemgående fællesnævner: Et problem med fastsiddende skidt og snavs, der ikke umiddelbart kan fjernes med et almindeligt universalrengøringsmiddel og en våd klud. Der kræves altså mere effektive midler – og det er her, skurecreme som ægte ”all-around”-rengøringsmiddel kommer ind i billedet.

Med skurecreme kan du nemt og hurtigt komme ellers svære pletter, plamager eller andre former for uønskede afmærkninger til livs, uden at det tager alt for mange kræfter og lang tid. Du kan således udbedre grimme pletter, som du måske allerede havde dømt til at være permanente, ved at give dem en god omgang skurecreme.

Kort sagt: Skurecreme er et oplagt rengøringsmiddel til dig, der gerne vil have fjernet såvel gamle som nye pletter – nemt og effektivt.

Der er dog visse forbehold, du bør være opmærksom på i forbindelse med anvendelse af skurecreme, og det kræver en vis viden, inden du giver dig i kast med det, hvis du vil undgå, at det skader mere, end det gavner – både hvad angår overfladerne og dig selv.

Men lad os lige starte med at få sat helt på plads, hvad den her effektive creme grundlæggende er for en størrelse.

 

Hvad er skurecreme egentlig?

Skurecreme er direkte beslægtet med skurepulver, som er en type af basisk pulver bestående af forskellige slags fine partikler, eksempelvis sand, der ”skurer” mod den overflade, hvorpå pulveret påføres. Disse partikler fungerer altså som en form for slibemiddel, der gør det muligt at kradse eller skrabe fastgroede eller fastbrændte pletter væk i forbindelse med rengøring af forskellige steder eller køkkengrej i hjemmet.

Skurecreme har fuldstændig samme egenskaber, men her er skurepulver opløst i vand, så der bliver dannet en fin creme, som let og praktisk kan gnides ind i fuger, hjørner og fordybninger. Cremen påføres direkte på området, der skal rengøres, hvorefter der skrubbes godt og grundigt, så de fine partikler kan gøre deres arbejde og skrabe snavsbelægningen væk. Herefter skylles der efter med vand – og så er snavset væk.

Afhængig af den pågældende plets genstridighed vil rengøring med skurecreme kræve forskellige mængder af skurecreme samt forskellige grader af knofedt, da meget gamle pletter og stærkt fastbrændte plamager selvsagt vil fordre ekstra skrubning – potentielt over flere omgange i træk.

Hvis du har problemer med kalkaflejringer i dit toilets kumme, kan du som alternativ eller supplement til skurecremen investere i en såkaldt ”pumie-sten”, dvs. en slibesten til toilettet. Denne slibesten fungerer i princippet ligesom skurecremens integrerede slibepartikler, da stenen i våd tilstand skrubbes mod kummens overflader, hvilket fjerner uønskede belægninger effektivt.

Se vores anbefalede udgave her, eller klik på videoen herunder, der beskriver, hvordan man anvender stenen korrekt i forbindelse med rengøring af toiletter.

Der er altså ingen tvivl om, at der her er tale om et meget effektivt rengøringsmiddel. Men virker det lige effektivt i alle kontekster – og hvordan anvendes skurecreme egentlig?

Anvendelse af skurecreme – virker det overalt?

Umiddelbart lyder skurecreme jo til at være det rene ”mirakelmiddel”, der, uanset hvilket sted det bliver brugt, fungerer effektivt og efterlader synlige resultater. Disse synlige resultater skal gerne udelukkende være et 100% rengjort område, men hvis anvendelsen af skurecreme ikke foregår korrekt, kan de synlige resultater også risikere at tage form af ridser eller lignende permanente og uønskede skader i overfladen.

For at besvare ovenstående spørgsmål direkte, ja så virker skuremiddel altså ikke overalt – i hvert fald ikke lige hensigtsmæssigt.

Skuremiddel er typisk anvendeligt i forbindelse med rengøring af følgende:

  • Håndvaske
  • Badekar
  • Brusenicher
  • Toiletkummer
  • Fliser
  • Gryder, pander og køkkenudstyr i emalje og rustfri stål
  • En lang række overflader – heriblandt porcelæn, keramik, emaljer eller metal såsom rustfri stål, krom, nikkel og messing.

Karakteristisk for ovenstående punkter er, at de alle udgør hårde flader, der kan tåle og modstå slibepartiklernes påvirkning under skrubningen, uden at det sætter mærker i overfladen. Overflader af blødere materiale er omvendt typisk mere modtagelige over for ridser.

Hvorvidt anvendelse af skuremiddel er anbefalelsesværdigt afhænger altså ultimativt af materialets beskaffenhed.

Du bør generelt undgå at bruge skurecreme på følgende:

  • Marmor
  • Linoleum og plastlaminat
  • Aluminium
  • Lakerede eller malede overflader
  • Højglanspolerede overflader
  • Forkromet armatur.

Ovenstående lister er vejledende og derfor ikke udtømmende, og der er visse udgaver af skurecreme på markedet, der er tilpas skånsomme til, at de kan anvendes på nogle af ovenstående materialer. Eksempelvis vil det være forskelligt fra produkt til produkt, hvorvidt det anbefales at bruge skurecreme på keramiske kogeplader (og glaskeramiske). Derfor bør du altid tjekke anvisningerne for det specifikke produkt, så du ikke ender med overraskelser af den negative slags.

 

Hvad er så den korrekte fremgangsmåde?

Ja, det er faktisk ganske simpelt og ligetil. Start med at ryste flasken før brug. Skurecreme skal anvendes ufortyndet og påføres på det sted, der skal rengøres. Mængden afhænger af det enkelte tilfælde – dvs. hvor genstridig en plet, du har at gøre med – og tilsvarende skal du bearbejde og gnubbe overfladen efter behov i selve situationen.

Det anbefales dog generelt, at du undgår unødig overdosering af hensyn til miljømæssige årsager. Efterfølgende skylles med vand og aftørres med en tør klud. I visse tilfælde kan det desuden være fordelagtigt at lade skurecremen sidde i nogle minutter, så opløsningsmidlet kan få lov til at virke og arbejde sig rigtigt ind i den uønskede belægning.

Hele denne proces kan være nødvendig at gentage op til flere gange, hvis vi har at gøre med svære tilfælde af fastbrændte madrester, genstridigt snavs eller fedtpletter fra madlavning.

Grundigt forarbejde og det rette udstyr betaler sig

Der er visse forhold, du bør være opmærksom på, inden du køber og bruger skurecreme til at rengøre dit hjem. Det gælder nemlig om at gøre sit forarbejde og ikke mindst have sit udstyr i orden, hvis du gerne vil ende op med det optimale resultat – 100% rene overflader.

Lad os se på nogle af disse forhold.

Hvis vi i første omgang betragter udstyret, er det langtfra ligegyldigt, hvad du anvender til at arbejde skurecremen ind i den beskidte overflade. Her anbefales det stærkt, at du bruger en ridsefri skuresvamp, klud eller indsæbningsbørste, så du derved undgår at ridse og ødelægge den pågældende overflade.

Derudover er det også afgørende, at du forinden selve rengøringen har anskaffet dig et sæt gummihandsker, der optimalt set dækker det meste af underarmen. Eftersom at skurecreme kemisk er sammensat af bl.a. opløsningsmiddel og typisk calciumcarbonat, har vi at gøre med et basisk og potentielt ætsende rengøringsmiddel, der er relativt ”krads”, hvilket samtidig er årsagen til cremens effektivitet. Dette betyder, at du generelt skal være varsom ved brug af skurecreme, og du bør på alle måder undgå direkte kontakt med huden – eksempelvis ved at anvende gummihandsker og vaske hænder og arme grundigt efterfølgende.

Som sagt kan det i den grad også betale sig at gøre sit forarbejde. I de tilfælde, hvor overfladen er voldsomt beskidt, bør du derfor gøre dig selv den tjeneste at rengøre det udsatte område med et almindeligt universalrengøringsmiddel, inden du tager selve skurecremen i brug. På denne måde får du fjernet det værste snavs, hvilket giver de bedste betingelser for skuremidlets virkning.

Og så kan det bare ikke understreges nok: Husk ALTID at læse instrukser og anvisninger for det specifikke produkt. Der kan være væsentlige forskelle fra skurecreme til skurecreme med hensyn til, hvordan du skal anvende produktet – og ikke mindst på hvilke typer overflader du kan bruge det.

 

4.4/5 - (17 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here