Rengøring af ens eget hjem er ikke ligefrem den mest simple opgave. Hvert rum er indrettet forskelligt, og har diverse overflader der kræver specifikke rengøringsprodukter.

Et badeværelse har typisk klinker, og kræver derfor klinkeræns og skurecreme. En stue har typisk et gulvtæppe, og her skal du bruge tæpperens og en støvsuger.

Der er altså en del ting, man skal holde styr på, og at gøre det i hovedet, er ikke altid det letteste. Derfor kan det være smart at bruge et stykke software til at inddele sit hjem i forhold til rengøringsprodukter og hvor meget du skal bruge med software.

Lav en plan over dit hjem med GeoGebra

GeoGebra er et program designet til arbejde og analyse af figurer. Mange kender det nok fra matematik i folkeskolen og gymnasiet, hvor man skulle arbejde med Pythagoras etc. Men programmet har mange andre brugsfordele andet end bare at regne vinkler ud.

Du kan for eksempel bruge det til at lave en kopi af dit hjem med eksakte mål. Hvorfor er det smart? Lad os tage et eksempel.

Dit gulvtæppe i stuen trænger til en god rensning. Du har børn, og de har spildt mad, drikkelse etc. Måske har du et husdyr, der tissede indenfor som ung, og har efterladt nogle pletter, der er som et spyd til øjet.

Du går ned i butikken for at købe tæpperens, og der står, der er nok til 4 kvadratmeter. Men er det nok til dit gulvtæppe? Ved du, hvor stort dit gulvtæppe er? Chancerne er, det gør du nok ikke. Så du går hen for at måle, så du ved præcis, hvor meget du skal bruge, så du ikke spilder penge på for meget tæpperens.

Men hvis du også vil huske det til fremtiden, kan du kopiere det ind i GeoGebra og tilføje målene. På den måde, når du mangler tæpperens igen, skal du bare starte programmet, tjekke op på målene, og så ved du med det samme, hvor meget tæpperens du har brug for.

Dette gælder for eksempel også, hvis du skal investere i en støvsuger. Her er det vigtigt, du får en med et hoved, der har den perfekte størrelse til at nemt nå ind i alle kroge og hjørner. Den skal helst ikke være for stor. Derfor kan du med fordel måle dit hjems hjørner, og tilføje det til GeoGebra, så du kan lave dig et velinformeret valg, næste gang du investerer i en støvsuger.

GeoGebra kan spare dig penge

Når man ikke rigtig ved, hvor meget af noget man skal bruge, for at gøre noget rent, ender man ofte med at købe for meget eller for lidt. Det er sjældent lige tilpas.

Køber man for meget, har man spildt penge. Køber man for lidt skal man endnu en tur ned i butikken, og det koster tid. Alle disse kattepiner kan dog løses med lidt organisering.

Når du først har analyseret dit hjem, kan du begynde at lave velinformerede køb til alle dine rengøringsbehov.

Måske lyder det hele lidt ekstremt, måske endda nidkært. Men det hårde arbejde man udfører nu, lønner sig typisk langt frem i tiden, og er det dig, der står for rengøringen, ved du hvor træls det kan være. Hvorfor ikke gøre det nemmere med GeoGebra?

Kort og godt: GeoGebra sparer dig penge og tid.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here