Hvad er en damprenser?

En damprenser er en rengøringsmaskine, som kan opvarme vand til høje temperature, ca mellem 115 og 155 grader. Dette skaber et lavt tryk, samt lavfugtighedsdampe (4 til 6% vand), hvilket gør det muligt at rengøre, vaske, desinfektere og sterilisere overflader.

Det er først i de seneste år damprenseren har fundet plads i de danske hjem. Dog har teknologien været anvendt i mange år, eksempelvis industrielt, hvor det især er blevet brugt i levnedsmiddel industrien.

Det der rent fysisk sker inde i damprenseren er, at rent vand bliver opvarmet i en lukket kedel. Det sker indtil der er skabt et tryk på 3-4 bar. Her vil den damp, der er indesluttet i kedlen være på omkring 145 grader. Herefter frakobles varmelegemet og den varme damp ledes gennem en slange, hen til et mundstykker, der minder om en støvsugers, men ved endestykket er en klud fastgjort. I kluden vil dampen optages og den vil herved opnå en temperatur på over 100 grader. Ved denne høje temperatur kan den løsne snavs og fedtstoffer fra flader.
En anden måde det også kan gøres på, er at dampen sprøjtes direkte på fladen, hvorefter en klud bruges til eftertørring.

Damp er effektivt til rengøring

Det vil altid være nødvendigt at bruge en klud for at tage snavsen op, da dampen ikke alene kan fjerne snavsen.
Damprensere kombinerer tryk, hastighed og temperatur og dette resulterer i et effektivt rengøringsredskab. Ved andre former for rengøring, er det typisk kun overfladen, der bliver rengjort. Sådan er det ikke ved damprensning. Her trænger dampen ind i stoffet små huller og opløser partiklerne, så alt bliver rengjort.
Bakterier og hård snavs forsvinder ganske effektivt – og det hele sker på en miljøvenlig og økonomisk god måde.

Damprenserens damp

Dampen fra damprenseren laves under tryk. Det bliver sendt ud af dysen med en hastighed på omkring 170 km/t, hvilket gør at snavset fjernes effektivt og enkelt.

Stadig i tvivl?

Er du stadig i tvivl om en damprenser er noget for dig? Se videoen herunder og bliv overbevist.

Damprensere gør arbejdet lettere

For mange er rengøring en kedelig del af livet – det er dog nødvendigt. Damprenseren er ikke et rengøringsapparat, der gør arbejdet sjovere, men det gør det til gengæld betydeligt lettere – og renere.

Damprensere er kommet for at blive. Det giver uanede mulighed for at rense trægulve, fliser, vinduer, tæpper og lignende. Med en damprenser er det slut med at bruge klud, spand eller rengøringsmidler. Det eneste du har behov for er damp.

Damprensere er miljøvenlige

Ved brug af en damprenser vil flere baktier dø. Faktisk dør 99,99 % af alle baktier, de steder som damprenseren har bearbejdet. Udover at apparatet gør det hele lettere, er det også rart for samvittigheden, at det sker helt uden kemikalier – damprensning er godt for miljøet og indeklimaet. Det gør også damprensningsteknolgen god for familier, folk med allerig eller astma og især små børn.

Spar tid med en damprenser

Rengøring af snævre eller på andre måder svært tilgængelige steder, vil nemt kunne klares, da tilbehørsmulighederne ofte er store for damprensere. Der er desuden lagt vægt på moderne design og god ergonomi ved damprensere.

Rengøring med en damprenser

Når du først har prøvet en damprenser, vil du bemærke hvor nemt og tidsbesparende den gør rengøringsprocessen. Du begynder måske endda at indse, at det vil være nemmere og billigere selv at klare vinduerne, hvilket også nemt kan gøres med en damprenser.
Damprenseren kan desuden også bruges til tøj, der ikke kan klare maskinvask. Mulighederne er mange.

Hvilke erfaringer har du med damprensere? Er du tilfreds med din damprenser? Efterlad meget gerne en kommentar.

4.1/5 - (13 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here