Oplever du også det med, at du lige synes, du har gjort rent, men så går der ikke lang tid, før hjemmet trænger til at blive støvsuget med videre igen? Det føles som evighedsarbejde, og det er det også på sin vis. Men der er en metode til, at du kan motivere dig mere til at udføre de daglige rengøringsopgaver, hvor de kan føles mindre som pligt og mere som lyst. Det kræver en lidt større forvandling rent rengøringsmæssigt, hvilket kan komme til at koste dig nogle penge, men du vil takke dig selv for den investering i længden. Så ansøg hos Sambla med det samme, så du ikke skal tænke over det med pengene.

Tag hvert rum i hjemmet for sig

Rom blev ikke bygget på en dag, så du skal tage den rengøringsforvandling i etaper. Her fokuseres ikke på en renovering af hjemmet som sådan, men en måde til at betragte dit hjem mere opløftende på. Tit kan selv små forandringer i hjemmet gøre, at man er mere motiveret til at udføre rengøringen i dagligdagene. Betragt derfor hvert rum for sig, efter hvilket der trænger til mest forvandling fra gulv til loft, og hvilke der kræver mindre. På den måde kan du planlægge, hvornår du skal tage dig af hvert rum i din fritid, så det ikke bliver uoverskueligt.

Gå rummene efter fra gulv til loft

Start med at fjerne alle de møbler, der kan fjernes. Her opdager man tit, om der er indgroet snavs, der skal fjernes. Derefter skal gulvet, hvis det er af træ, måske afslibes eller afhøvles. Dernæst kan du se på, om væggene trænger til en omgang maling. Dette er også en optimal mulighed for at udskifte nogle af dine møbler, nu hvor du kan se rummet mere bart og overveje en anderledes indretning derinde. Slutteligt står du tilbage med et noget anderledes rum, der er indbydende og mere spændende at se på end tidligere, fordi forandring fryder.

Hold rummene ved lige

Forhåbentligt vil det nu føles som at være flyttet ind i et nyt hjem, når alle rum er forandret. Og i et nyt hjem vil man som regel gerne have, at tingene forbliver flotte. Dette skulle gerne motivere dig til alt fra at støve af, støvsuge, vaske gulve og meget mere. Når der så kommer en tid, hvor motivationen atter daler, så kan du begynde at se på, om der skal forandring til igen. Det behøver ikke være en lige så stor forandring, som beskrevet ovenfor, for selv en mindre forandring af hjemmet kan give lysten tilbage til at gøre det rent.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here