Præferencerne vi har indenfor senge kan være meget forskellige. Nogle fortrækker senge, som er ret hårde, hvor andre gerne vil have dem bløde. Nogle foretrækker måske også den mere simple seng, hvor andre gerne investerer i en type med flere lag. Men sengen er i alle henseender vigtig i dagligdagen, så det er heller ikke lige meget, hvilken en man vælger. Så er du på jagt efter en ny seng, så kan det måske være gavnligt for dig at læse med her.

Målene på sengen

En af de ting man skal have med sig i overvejelserne, når man skal ud at kigge efter ny seng, er selvfølgelig målene. Hvis man deler seng med en partner, så skal man i fællesskab finde ud af, hvilke mål sengen skal have. Nogle par foretrækker to enkeltsenge, andre foretrækker den type seng som også kendes som ’halvanden-mands-seng’. Og så er der dobbeltsengen. Dobbeltsengen er typisk 180x200cm.

Kontinentalsengen og de mange fordele

Der findes mange typer af senge, men er man på jagt efter en rigtig god en af slagsen, så bør man eventuelt overveje en kontinentalseng. Det kunne eksempelvis være en kontinentalseng, som er 140×200 cm, hvilket altså svarer til en trekvartseng.

Det betyder altså ikke bare, man får en yderst komfortabel seng, men altså også en som er bred nok til, at man har rigtig god plads, hvis man sover alene – og nok også lige akkurat kan være der, hvis man er to, som sover sammen.

En kontinentalseng består af flere lag, herunder typisk en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Det er altså den ultimative komfort, man får i sådan en seng. Se mere her, hvis du er på jagt efter sådan en type seng. Kontinentalsengen pryder desuden ofte soveværelset med masser af stil.

Udover kontinentalsengen findes der desuden elevationssenge og boxmadrasser. Derudover er der flere andre sengetyper, som ikke er nær så almindelige. Leder man efter en mere enkelt seng, som også normalt fås i mindre mål end kontinentalsengen, så er en boxmadras med ramme et godt valg.

Derfor bør du anskaffe dig en ny seng

Hvis du ofte døjer med dårlig søvn, og du vågner flere gange om natten, fordi du ligger dårligt, så er det måske det helt rette tidspunkt at udskifte sengen på. Man kan nemlig godt få ondt i kroppen, hvis man ligger forkert.

Nakkeproblemer og rygproblemer er bare nogle af problematikkerne ved at have en dårlig madras. Knirker sengen, når man vender sig, så er det også noget, som kan holde én vågen. Er der huller, eller er sengen gået i stykker, er det selvfølgelig også en klar indikation på, at den nok bør kasseres.

Der er ingen mennesker, som er ens når det kommer til sengevalg. Hvad der måske er godt for ens partner, som ligger ved siden af, er måske ikke godt for dig. Hvis I sammen skal på jagt efter en ny seng, bør I derfor finde én, som passer til begges behov.

Hvad skal du være opmærksom på når du skal købe ny seng?

Når du eller I så skal på jagt efter en ny seng, så skal I tænke over størrelsen – Som nævnt tidligere. Derudover skal I finde ud af, om det bare skal være en mere enkelt seng, som I gerne vil have.

Hvis i går med overvejelserne om at købe en kontinentalseng så husk også, at det måske er en enorm god investering, som I vil blive glade for i mange år frem. I kan eventuelt prøve at undersøge de forskellige muligheder online.

Hvorfor er det så vigtigt, at man får en god søvn?

Da vi mennesker bør bruge cirka en tredjedel af vores liv på at sove, er det naturligvis også vigtigt, at søvnen er af god kvalitet. Der kan selvfølgelig være flere årsager til, at man sover dårligt, men for nogle handler det muligvis bare om at ligge bedre, når man skal sove. Sengen, bør derfor ikke være nedprioriteret, da den naturligvis har direkte indflydelse på din søvn.

Hvis du eller din partner har mistanke om, at sengen faktisk gør jeres søvn dårlig, så er det altså med at få gjort noget ved problemet. Senge kan jo blive nedslidte med tiden, og derfor skal de ganske naturligt udskiftes en gang imellem.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here