I offentlige såvel som private regi er hygiejnen noget af det, der bør rangere højt som prioritet. Når hygiejnen er på plads, er vi som regel meget mere tilfredse med vores besøg som gæster. Her er en håndklædedispenser en vigtig installation på ethvert toilet. 

Hvis du også gerne vil give dine gæster den bedste oplevelse, så læs med i denne guide. Her kan du finde ud af, hvilken håndklædedispenser du bør vælge til dine bygninger, hvad enten du er ejer af et kontor, et plejehjem eller står for indretningen på en skole. 

Se udvalget her

Katrin Hand Towel – Håndklædedispenser

Produtk 1

Håndklædedispenser

Produkt 2

Katrin Hand Towel – HVID

Produkt 3

Hvad er en håndklædedispenser?

En håndklædedispenser er en meget mere hygiejnisk måde at tørre fingrene på, når de er blevet vasket. Derfor ses disse små kasser ofte monteret på offentlige badeværelser, der har rigtig mange besøgende, og hvor hygiejnen er vigtig. 

Håndklædedispenseren giver nemlig et enkelt ark af papir ad gangen. På den måde er det ikke det samme håndklæde, der bliver brugt om og om igen, men et nyt og rent ark man kan tørre sine fingrer i, når de er våde. Det er noget, der giver glade besøgende. 

Håndklædedispensere kommer i mange forskellige størrelser og former. Måske du allerede har stiftet bekendtskab med den version, hvor man selv trækker et ark ud af bunden. Denne er nok den mest almindelige håndklædedispenser, fordi den også er den billigste. Men der findes også versioner, der reagerer på bevægelse, hvilket får den til at spytte et ark papir ud. Med disse kan man sparer på papirerne, og de er ofte også mere hygiejniske end de almindelige typer uden sensorer. 

håndklædedispenser

Hvorfor bruge en håndklædedispenser?

Først og fremmest for hygiejnens skyld selvfølgelig. På et hospital, et plejehjem, en skole eller for den sags skyld end butik er det vigtigt, at hygiejnen et helt på plads. Ellers kan der komme sygdomme i omløb, fordi bakterierne spreder sig. Det gør de især på store institutioner, hvor et håndklæde kan komme i kontakt med mange forskellige hænder på en dag. Derfor er det vigtigt at have kontrol over hygiejnen på de offentlige toiletter. 

Men også brugeroplevelsen spiller ind, når det handler om indretningen af et offentligt toilet. Det er nemlig ikke kun farer for at bakterier kan sprede sig, men også et dårligt rygte. For os danskere er hygiejnen enormt vigtigt for vores oplevelser de steder, vi besøger. Derfor er god hygiejne et must for at sikre en god bruger- eller kundeoplevelse.

Derudover er håndklædedispenseren nem at montere og vedligeholde på offentlige toiletter, som oftere skal gøres rent. Her er håndklædedispenseren let at montere, rengøre og opfylde med nye ark.

Vi har samlet fordelene ved denne installation lige her:

  • Sikrer en god hygiejne
  • Bidrager til en god bruger- og kundeoplevelser
  • Nem montering og vedligeholdelse.

Hvem kan bruge en håndklædedispenser?

Det er selvfølgelig mest i erhvervs- og andre offentlige regi, at håndklædedispenseren bliver brugt. Det er nemlig her, at fremmede skal deles om toiletterne, og hvor det derfor er vigtigt, at alle har en god oplevelse med det. Står du for indretningen af toiletterne på din arbejdsplads, din butik, hos din virksomhed eller på dit kontor, så gør du klogt i at vælge denne installation frem for det almindelige håndklæde. 

Men håndklædedispenserne kan også bruges i mere private badeværelser. De ses for eksempel mange gange hos ældre pensionister, i plejehjem, i vuggestuer eller ved siden af puslebordet i private hjem. I modsætning til det almindelige håndklæde giver håndklædedispenseren selv sagt mere skrald, men det kan være nødvendig, når man for eksempel skifter ble på en baby. På plejehjem, i vuggestuer og børnehaver hjælper håndklædedispenseren med at opretholde en god hygiejne. 

Hvilken håndklædedispenser skal jeg vælge?

Hvilken dispenser, du skal vælge, kommer selvfølgelig an på, hvor den skal opsættes henne. På restauranter eller i hjem er det fint at opsætte en manuel dispenser, men skal man indrette et offentligt badeværelse på en flyveplads, busstation eller et kontor, så er det en god ide at vælge den automatiske dispenser. Denne giver nemlig bedre hygiejne, fordi man kun er i fysisk kontakt med det ark, man selv skal bruge. Desuden bliver der i gennemsnit brugt færre ark på de automatiske i forhold til de manuelle. Derfor er det en god idé at være de automatiske til de meget offentlige toiletter, der har mange besøgende hver dag. 

Håndklædedispenser til erhverv 

De automatiske hånklædedispensere har ofte den genkendelige firkantet form, men kan ellers se meget moderne ud. Hvis ikke man vil have den automatiske version, er det i den grad også muligt at finde manuelle dispensere med et moderne udseende. Tjek for eksempel denne Katrin håndklædedispenseri sort. 

Vælger man en manuel håndklædedispenser, bør man blot sikrer sig, at den gemmer de øvrige papirer godt væk, så man ikke taber mange papirer, fordi folk hiver flere ark ud af gangen. Det er desuden en god ide at købe en dispenser med lås, så lågen ikke går op. Det er nemlig noget, der kan skabe noget af et rod på et offentligt toilet. 

Håndklædedispenser til privatbrug

I de private hjem kan håndklædedispenseren være en oplagt mulighed i køkkenet såvel som selvfølgelig på badeværelset. Her ser man oftere den manuelle dispenser, som man hurtigt kan nuppe et papir fra, hvis man har spildt noget i køkkenet, eller hvis baby skal tørres på puslebordet. 

Her er det selvfølgelig forskel på, om man skal bruge papiret som køkkenrulle eller til at tørre hænder i. Papiret i køkkenet har ofte brug for at have en grovere tekstur, hvor det på badeværelset er vigtigt, at papiret er mere blødt, så det ikke udtørrer eller slider på huden på hænderne. 

Hvad skal jeg kigge efter?

Det er en god idé at have et overblik over, hvad det er er for nogle faktorer, man bør overveje, inden man klikker sine nye dispensere hjem: 

  • Skal der være lås på dispenseren?
  • Skal den være automatisk eller manuel?
  • Følger der bløde eller grove papirark med?
  • Opfordrer dens design til, at man kun bruger ét ark ad gangen?
  • Er den nem at montere og vedligeholde?
  • Er den i det ønskede design, form of farve?

Når du kan svare på disse spørgsmål, så skulle det være intet problem for dig at finde præcis den dispenser, du har brug for. Så ved du nemlig, hvad det er, du søger efter, og du kan på den måde indsnævrer din søgning, så den bliver lettere og hurtigere.

Hvor kan jeg købe en håndklædedispenser?

Håndklædedispensere købes på nettet. Dette er klart den letteste metode, fordi man ofte skal have flere end én dispenser. Desuden er der et stort udvalg på nettet af mange forskellige modeller og populære mærker, som du kan vælge i mellem. Det giver en stor frihed i forhold til at finde præcis det design, som passer en med dit firmas, butiks eller hjems image. 

Når du handler online har du desuden meget lettere ved at finde gode tilbud og fordelagtige priser. Dette er en stor fordel, når du skal købe flere dispensere. Her kan man nemlig virkelig mærke forskellen på prisen de varer, der er på tilbud og dem, der ikke er. 

Nu skulle du gerne være godt klædt på til at finde den helt rigtige håndklædedispenser, hvad enten du søger til privat brug eller til erhverv. 

 

5/5 - (4 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here