Har du gulvtæpper derhjemme, som ikke er helt nye længere, men som sagtens kan holde mange år endnu?

Man ser det ikke bare sådan lige, man skal helt tæt på eller decideret ryste tæppet godt, før man kan se det. Se at tæpper faktisk er en stor støvsluger, som tiltrækker støv. Du støvsuger sikkert ofte dine tæpper, ligesom du støvsuger dine gulve. Se udvalget her.

Du vasker sikkert også af og til dine trægulve eller fliser, så de lige bliver helt skinnende rene. Men husker du også at vaske dine tæpper? Nej vel?

Det er de færreste, som faktisk husker at få vasket sine tæpper, fordi det ikke bare lige er at fylde en gulvspand med vand og sæbe og vride en klud op i det. Men det er faktisk heller ikke så kompliceret at vaske dine fine gulvtæpper med tæppeshampoo, som man lige skulle tro.

Når du nu har anskaffet dig nogle gode og pæne tæpper, så skulle de jo også gerne være pæne og rene i mange år endnu. Det er ikke kun udseendemæssigt, at det er vigtigt at rense tæpper for. Det er også for ikke at sprede mere støv i resten af rummet, at en god omgange rensning af dine tæpper kan være en rigtig god ide. Du kender sikkert også godt et par sorte strømper på et beskidt og støvet tæppe.

Billede 1

De strømper er ikke sorte ret længe, hvis der er meget støv gemt i tæppet. Men det er der gode råd for. Både for at dine tæpper bliver rene og pæne, og så dine sorte strømper kan forblive sorte, også når du går på gulvtæppet. Et vigtigt middel mod støv i gulvtæpper er det rette produkt til rensning af tæpper. Det er tæppeshampoo, som først og fremmest er vigtigt at bruge til rensning af tæpper.

Det er lavet udelukkende til tæpper, og derfor tager tæpperne ikke skade af det. De bliver tværtimod bare meget pænere. Tæppeshampoo findes både i spray og i pulverform, og det kan du egentlig frit vælge, hvad du helst vil bruge. 

Sådan renser du dine tæpper med tæppeshampoo

Du skal på ingen måde være nervøs for om tæppeshampoo, det ødelægger dine fine tæpper.

Det gør det bestemt ikke. Tværtimod. Det er helt utrolig nemt at rense tæpper med tæppeshampoo. Du skal først og fremmest have købt noget tæpperens enten på nettet, i din lokale tæppeforhandler eller noget helt andet.

Du skal vælge, om du vil bruge tæppeshampoo i pulverform eller i spray. De har mere eller mindre den samme effekt, men der er selvfølgelig altid lidt fordele og ulemper ved begge dele.

Der er ikke rigtig nogen synlig forskel på effekten af pulver eller spray tæppeshampoo. Du skal købe det, som du synes virker nemmest og bedst for dig. Prisen på de forskellige typer læner sig meget op ad hinanden, så der er der heller ikke nogen forskel.

De fleste køber én type tæppeshampoo, og hvis man har gode erfaringer med den, så er det næsten altid den, man fortsætter med at bruge i fremtiden. Når du fået købt noget tæppeshampoo, hælder eller sprayer du det ud på dit tæppe og støvsuger det bagefter af. Du kan selvfølgelig også købe en maskine til tæpperensning, men hvis det bare er et eller flere løse tæpper, du skal rense, så går det fint med tæppeshampoo og en ganske almindelig støvsuger.

tæppeshampoo

Grunden til, at du ikke bare kan nøjes med at støvsuge dine gulvtæpper er, at støvet sætter sig helt nede i stoffet og derfor ikke bare fanges af en støvsuger. Tæppeshampoo vasker tæppet og sørger for, at støvet kan forlade tæppet igen, således at du kan få et dejligt og ikke mindst rent tæppe, som kan holde i mange år igen.

Det er helt utrolig nemt og effektivt at rense dine tæpper derhjemme, og der vil selvfølgelig også altid være en guide over, hvordan du gør med i den tæppeshampoo, som du vælger at købe.

Hvis du netop har fundet en ny bolig med væg til væg-tæpper på boligninja.dk, så kommer der her nogle råd til, hvordan du bedst og nemmest kan rense store og væg til væg-tæpper.  Det er som udgangspunkt mere eller mindre altid langt hurtigere og nemmere at rense dine løse tæpper end væg til væg-tæpper. Væg til væg-tæpper er store, og derfor er små løse tæpper hurtige lige at rense. Dem kan du også flytte på og gøre det der, hvor du synes, du har bedst plads til at kunne rense dem.

Rensning af væg til væg-tæpper

billede 2

Når du skal rense dine væg til væg-tæpper for støv og snavs, så foregår det i det store hele ligesom med dine små og løse tæpper. Forskellen er, at væg til væg-tæpper er væsentlig større og derfor samler mere støv og bliver mere beskidte. Løse tæpper kan du også ryste og banke udenfor, inden du vasker og renser dem med tæppeshampoo. Det kan du trods alt ikke med væg til væg-tæpper. Det ville i hvert fald være en meget besværlig og ødelæggende proces. Så lad vær med det.

Du kan sagtens bruge samme metode til rensning af dine væg til væg-tæpper, som du bruger til dine løse tæpper, som beskrevet tidligere. Du kan nemt spraye eller drysse tæppeshampoo i pulverform ud over hele tæppet og bagefter støvsuge det af. Det er en altid en rigtig god ide at fjerne alle møbler og løse genstande, som står på din væg til væg-tæpper. Dermed ikke sagt at du skal til at afmontere diverse møbler eller reoler men alle de møbler og genstande, som du nemt kan fjerne, bør du fjerne, inden du går i gang med en rensning af tæppet.

Det er egentlig primært for at gøre det nemmest og hurtigst for dig selv. Du kan også sagtens lade møblerne stå, men for at sikre at hele tæppet bliver rent, bør du fjerne dem.

Når du har fjernet dine møbler, er det bare med at gå i gang og få tæppet smurt ind i den indkøbte tæppeshampoo.

Det er meget vigtigt, at du får renset dine væg til væg-tæpper. Det er en god støvsluger, og støvet er ikke altid bare lige til at se med det blotte øje. Hvis du har et meget stort rum med væg til væg-tæppe eller en virksomhed med store rum beklædt i tæpper, så kan det være, at du skal overveje en maskine til rensning af tæpper.

En maskine, som er lavet udelukkende til at rense tæpper, kan gøre det nemt for dig at rense et stor eller mange væg til væg-tæpper. Det er egentlig nærmest bare ligesom en stor industri gulvvaskemaskine, som selvfølgelig bare er beregnet til tæpper i stedet for til almindeligt gulv.

Det er vigtigt, at du renser dine tæpper

Skærmbillede 2019-05-07 kl. 15.26.45
Læs mere her

Som sagt er det ikke kun for synets og de sorte strømpers skyld, at du skal rense dine tæpper grundigt med en god tæppeshampoo. Tæpper på gulvet samler helt utrolig meget støv og endda meget mere støv, end de fleste overhovedet er klar over.

Tæpper er flotte og dejlig bløde. De skaber hygge, og bare fødder på et blødt gulvtæppe er helt utrolig dejligt. Men der ligger mange rædsler under overfladen på dine gulvtæpper. Støv er en stor faktor i forhold til vores generelle sundhed.

Vi gør ofte rent i vores hjem, og en støvklud og en støvsuger er en trofast følger, når hovedrengøringen står for døren. Men tæpperne bliver ofte overset. En del danskere og mennesker generelt lever med støvallergi eller astma, og der spiller støv en kæmpestor rolle for sygdommen og for det enkelte menneskes livskvalitet.

Af den simple årsag at støv har stor indvirkning på vores sundhed og vores luftveje, er det vigtigt at få renset dine tæpper grundigt. Ikke bare med en almindelig støvsuger, som slet ikke tager alt det støv, der gemmer sig i bunden af et langhåret tæppe.

Tæppeshampoo og maskiner til rensning af tæpper er vejen frem for at undgå støv.

Ved at holde dit hjem og ikke mindst dine tæpper rene kan du altså mindske risikoen for støvallergi eller for at udvikle astma, hvor støv er en yderst generende faktor. Hvis du har børn eller børnebørn, så ved du også, at de små tumlinger elsker at kravle og tumle på et dejlig blødt tæppe.

Hvis tæppet er fyldt med gemt støv, så er barnet disponeret for at få det støv indenbords, hvilket på ingen måde er sundt. Du skal sørge for at få vasket og renset dine tæpper med tæppeshampoo, fordi det mindsker støv, forbedrer din sundhed, og du kan trygt lade børn tumle på de bløde tæpper.

Det er altså helt utrolig vigtigt at rense dine pæne tæpper med en god omgang tæppeshampoo.

Så har du dine tæpper i mange år. Hvis du lige er flyttet ind i en ny bolig med væg til væg-tæpper, vil en rensning af dem også gøre, at du føler dig hjemme, fordi du får renset andres støv ud af dem, inden du selv tager dem i brug.

3.1/5 - (41 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here