Du har haft gæster på besøg i din lille lejlighed. Alt er gået som smurt – indtil du pludselig vågner til synet af spildt, indtørret rødvin på sofapuderne! Du forsøger febrilsk at tvære det ud med et vådt viskestykke, men det virker som om, at pletten blot bliver større og breder sig ud over sofastoffet.

Hurtigt får du googlet en masse husråd, men du bliver bare frustreret over hvor få rengøringsmaterialer, du har liggende i skabet.

Hvad skal du gøre nu? Vi har samlet en række tips til dig, som står i en lignende situation og gerne vil slippe for plettede møbler i fremtiden. Læs videre og bliv overrasket over at den tørre rødvinsplet bliver mulig at skrubbe væk i denne artikel.

Hvad gør du, hvis din sofa ikke står til at redde?

Sofaen er et uundværligt møbel. Den samler dine venner, når I snakker over en kop kaffe og støtter os på de dage, hvor vi er døsige og trætte.

Det betyder ikke, at du skal skrotte dine stakkels sofapuder fuldstændigt, hvis de bliver beskidte. Hvis du oplever at din sofa ikke er til at redde, skal vi ikke forhindre dig i at gå på jagt efter en ny sofa.

Måske finder du dog ud af at din kære sofa ikke er på lager eller er udgået! I det tilfælde kan du jo prøve at kigge efter en helt anden sofa. Har du eventuelt overvejet en sovesofa? Selvom du allerede har en behagelig dobbeltseng stående i soveværelset, kan du lade børnebørnene overnatte hos dig med en komfortabel sovesofa.

Kan man bruge køkkenvarer til at rengøre sit hjem?

Der findes mange muligheder for at rengøre din sofa, selv når du ikke har en masse rengøringsmidler stående.

Vidste du, at du sagtens kan stille dit køkken til rådighed? Her taler vi om ganske almindelige varer såsom vand med brus, natron, eddike og kartoffelmel. Hvis du oplever at en gæst uheldigvis spilder en sjat rødvin på sofaen igen, kan du drysse en lille håndfuld kartoffelmel udover pletten. Kartoffelmelet vil begynde at absorbere væsken, så det bliver lettere at tørre sofapuden af, før vinen synker ned i pudestoffet. Bagefter skal du blot støvsuge eller feje melet væk.

Først burde du dog prøve at suge så meget op af rødvinen, som du kan. Hvis du gør det, vil du også kunne genbruge kartoffelmelet, så du ikke står med en bunke knaldrødt kartoffelmel.

En køkkenrulle har en god sugeevne, så du kan også lægge et stykke papir over pletten.

Natron er en tredje effektiv mulighed, da det kan opløse selv de kraftigste pletter. Her skal du blande natron sammen med vand og hælde det på pletten. Natron har også en god sugeevne, så kom gerne mere vand på pletten for at fugtiggøre den.

En flaske vand med brus, hvilket kan rengøre dine møbler, virker måske for godt til at være sandt. Tro det eller ej, men du skal blot hælde vandet ud over pletten, hvor det så vil begynde at bruse. Dernæst skal du tørre det væk med køkkenrullepapir.

Uanset hvilken metode du foretrækker, så hav nogle generelle regler i baghovedet – læg køkkenrullepapir over pletten for at suge det meste af væsken væk og lad være med at skrubbe pletten væk før eller bagefter. Dup forsigtigt på pletten i stedet. Vær tålmodig med pletten, især en indtørret rødvinsplet. Vent gerne en time efter du har behandlet pletten inden du prøver at tørre den væk.

Hvad gør jeg, hvis rødvinspletten er helt tør?

Du har jo været sent om at opdage rødvinspletten, og det hele virker måske forgæves. Det er altid nemmere at fjerne nye pletter, men håbet er ikke helt ude. Du kan stadig nå at fjerne det meste af pletten og slippe for en misfarvet sofapude.

Kartoffelmel fungerer glimrende til at suge pletten op, efter du har gjort den våd. Du kan endda bruge hvidvin, fordi det kan fortynde rødvinsfarven. Hvis du anvender denne metode så hæld dernæst natron eller vand med brus over pletten, så den begynder at bruse og absorberer rødvinen.

Hvis pletten ikke er tør nok til at tørre væk, kan du afslutte med at hælde kartoffelmel. Kartoffelmel fungerer bedst jo længere det får lov at sidde på pletten.

Vi håber, at denne artikel har gjort dig klogere på dine køkkenvarers fantastiske potentiale som rengøringsmidler.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here