Mikrofibre er ikke nogen ny opfindelse, det bruges overalt i erhvervsrengøringen. Men i de private hjem, hvor deres effektivitet, deres multifunktion og deres lethed, virkelig kommer til deres ret, for ikke at tale om deres miljøvenlighed, ved det at der kun anvendes vand og ingen rengøringsmidler, ses mikrofibre kun alt for sjældent.

Gør dig selv en tjeneste

Så gør dig selv og din familie en tjeneste, der letter rengøringen og forbedre indeklimaet. Benyt dig af vores fordelagtige pakketilbud som, dækker hele den almindelige husstands behov for rengøring.

Med tørmoppen fjernes, støv og løst snavs. Til egentligt vask benyttes fugtmoppe, helst direkte fra vaskemaskinen, som efterlader moppen i den rigtige letfugtede tilstand.  På genstridige pletter sprayes let med rent vand og tøres efter med fugtmoppen.

 

Månedens Tilbud

Hvert måned byder vi på et nyt og spændende tilbud som kun kan købes i den måned. Så klik ind og kik ind og se hvad vi byder på eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret løbende via e-mail

 

Hvad er Mikrofiber ?

Microfiberklude og -mopper består af polyester fibre i svingende sammensætninger, dog er den mest anvendte sammensætning 70% polyester og 30% polyamid.

Disse fibre er delt op i millioner af små tråde. For at illustrere tykkelse af disse microfibertråde, så har 100 af disse tråde omtrent den samme tykkelse som et enkelt menneskehår. Effekten af denne opsplitning er, at strukturen i fibrene “fordrejes” hvorved deres absorberingsevne øges betydeligt. Til sammenligning med traditionelle metoder er overfladekontakten ved anvendelse af microfibre øget med så meget som ti gange. Samtidig optager microfibre både støv og fugt.

Læs mere omkring microfiberklude her

Hvordan virker Mikrofibre ?

Sædvanligvis bruges kemikalier og vand for at bryde overfladespændingen fra det skidt og snavs der skal fjernes. Denne traditionelle metode har dog ikke desto mindre nogle ulemper omkostningerne, da kemikalier og vand er nødvendige, og tiden, da denne rengøringsmetode kræver meget arbejde og derfor er langsommelig.

Bortset fra dette, vil skidt og fugt blive optaget af rengøringsremedierne og derfor blive ført tilbage til den overflade der skal rengøres. Samtidig kræver denne rengøringsmetode at remedierne ofte vaskes.

Ved anvendelse af microfibre bruges kun lidt vand – hvis overhovedet – uden nogen tilsætning af kemikalier og støv opsamles mellem fibrene og ikke i dem. At rengøre microfiber klude og mopper er en simpel sag, da man blot ryster dem og børster støvet ud. Microfiberklude og -mopper kan derfor straks bruges igen, uden at føre skidt, snavs eller støv tilbage til den overflade, der skal rengøres. Hvis det er nødvendigt, kan microfiberklude og mopper vaskes ved temperaturer på op til 95ºC og derfor genbruges mange gange.

 

Mikrofiber kontra andre metoder

Traditionelle garnmopper gør faktisk slet ikke rent. Rent faktisk flytter disse kun de større partikler fra et sted til et andet og ved anvendelse af denne metode, efterlades de mindre partikler på overfladen eller cirkuleres i luften omkring. Effektiviteten er særdeles ringe.

Microfiber produkter kan derimod bruges fugtige eller tørre. De bør ikke bruges våde, det anbefales at vride dem fugtige før brug. De er særdeles effektive selv mod partikler der normalt fremkalder allergiske reaktion, da disse partikler absorberes i kluden eller moppen.

Uafhængige tests, en udført af det tekniske universitet i Helsingfors, Finland, har vist, at at effektiviteten af microfiberprodukter sammenlignet med traditionelle garnmopper og statiske produkter er langt højere og klimaet i lokalerne hvor testen er gennemført er blevet betydeligt bedre.

 

Kort fortalt

 • Polyester fibre opdelt i millioner af microfibre.
 • Hver microfiber er 100 gange tyndere end et menneskeligt hår!
 • Kontaktfladen med overfladen er op til 10 gange større sammenlignet med almindelige klude.
 • Tørmopper kan støvsuges eller børstes rene
 • Fugtmopper kan skylles, eller børstes efter behov
 • Vask i varmt vand (op til 95ºC)
 • Brug kun 1/3 af den normale mængde vaskepulver
 • Vask uden brug af blegemiddel eller skyllemiddel!
 • Tørretumbler kan anvendes ved behov

 

Fakta

 • Anvendelsen af microfibre medfører en højnelse af rengøringsydelsen sammenlignet med andre metoder og materialer
 • Rengøringen er gjort enklere og anvendelsen af kemikalier er væsentligt reduceret
 • Allergi og astma fremkaldende mikro-organismer og bakterier fjernes fra arbejds-/beboelsesmiljøet
 • Microfiberklude og -mopper kan anvendes for hygiejnisk rengøring (hospitaler, plejehjem, fødevareindustrien, osv.) såvel som i vedligeholdende rengøring (kontorer, offentlige bygninger, private hjem, osv.)
 • Overalt hvor microfibre anvendes er resultatet det samme, bedre rengøring til lavere omkostninger!
4/5 - (4 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here