Grill sæsonen er så småt startet, og du står måske, og skal til at i gang med rengøring af grillristen på din kuglegrill .

Alle som griller ved hvor svært det kan være at rengøre en grillrist. Heldigvis findes der en masse gode grilltips til rengøring af grillrist.

damprengøring af grill

Efter du har læst denne artikel, er der ingen undskyldninger for ikke at have en ren grillrist, næste gang du skal grille.

grill rensning

Rengøring af grillrist med brunsæbe

Når man skal rengøre grillens rist, er en metode at bruge brunsæbe. Metoden er magen til den man bruger når man skal rengøre ovnplader. Denne metode til rengøring af grill går på, at man skal skrabe det værste skidt af med en stålbørste egnet til kuglegrillen.

Herefter skal grillristen smøres ind i brunsæbe og kommes i en sort sæk i 24 timer. Nu burde rengøringen af grillristen være lige til med vand og evt. en opvaske børste. Får man ikke grillristen helt ren, kan man gentage metoden.

grill rengøring

Græsplænen kan rengøre din grillrist

Et andet råd går på, at man skal lægge grillristen ud på græsplænen natten over. Her vil duggen hjælpe med at løsne skidtet og rengøring af grillristen skulle være lettere nu, end ellers.

Beslutter man sig at benytte denne metode til rengøring af grillrist, skal man huske at fjerne grillristen inden man slår græs, ellers koster det en ny rist til grillen.

rengøring af grill rist

Rengøring af grillrist med stanniol / sølvpapir

Mener faktisk at dette tip er et af Flemming Leths gode tips til grillrist rengøring. Dette tip er let og kræver et minimum af knofedt. Når du er færdig med at grille (grillen skal stadig være meget varm), skal du dække kuglegrill ristens overside til med stanniol (den blanke side skal vende nedad).

Kom låget på og sørg for at have åbnet luftkanalerne både på under og oversiden af grillen. Efter et par minutter burde der gerne komme røg op igennem kuglegrillens luftkanal og du kan nu fjerne stanniolen igen. Når grillristen så er kølet af, skal du børste grillristen af med en stålbørste.

Denne metode virker lidt som en selvrensende ovn med pyrolyse. Det er rigtig let og tager ikke lang tid. Jeg bruger selv denne metode. Skal dog lige nævne, at det ikke bliver som nyt, men man får hurtigt brændt alle madresterne af på grillristen.

Det er den nemmeste metode til rengøring af grillrist jeg har prøvet. Må også sige at det er den hurtigste.

Hører gerne hvis I har andre gode råd til rengøring af grillrist.

4.3/5 - (6 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here