Hvis du godt kunne tænke dig at gøre rent på en nemmere måde, og hvis du har mange lokaler eller rum, der skal ordnes på så kort tid som overhovedet muligt, kan det være det rette valg at investere i en rengøringsvogn.

For en rengøringsvogn gør det langt nemmere at gøre rent i mange lokaler efter hinanden. Ikke noget med at løfte spande fra lokale til lokale, og du har alle rengøringsmidlerne samlet på et sted, som du bare kan skubbe stille og roligt rundt i bygningen. Det er bedre for kroppen, og du kommer til at kunne gøre rent på den halve tid, hvis ikke endnu hurtigere end det. 

Er det ideelt for privatpersoner at købe en rengøringsvogn?

Rengøringsvogne er som regel ikke et stykke udstyr, du ser i det almindelige danske hjem. Men det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke kan vælge at investere i en rengøringsvogn som privatperson. 

Bor du eksempelvis i en stor ejendom, hvor der er mange rum, der skal rengøres, eller har du en gildesal, som du vil have nemmere ved at kunne gøre rent, kan det eksempelvis være en god ide at overveje at købe en rengøringsvogn. 

Rengøringsvogne er ikke kun forbeholdt virksomheder og institutioner, hvor du typisk vil kunne se dem i brug. Du kan sagtens bestille en rengøringsvogn som privatperson, hvis du skulle have lyst til det. 

Der findes mange forskellige udgaver af rengøringsvogne, så du kan jo bare vælge at gå efter de lidt mindre modeller end de store, der måske er mest beregnet til rengøringsfirmaer eller netop institutioner. 

Derudover er det mere normalt end nogensinde før at private gør rent for andre. Dette er hjulpet på af forskellige internetportaler, hvor et firma står for forsikringer mv., men hvor det er private personer der opretter sig som hjælpere, og private personer der køber hjælpen. Dette kunne f.eks. være Happy Helper eller Cleady.

Uanset om du køber rengøring fra andre private eller fra professionelle, så kan du få fradrag i skatten for timelønnen. Det får du via boligjobordningen.

Rengøringsvogne

Hvor stor en rengøringsvogn skal jeg købe?

Det kommer helt an på, hvor meget udstyr du vil have mulighed for at kunne sætte på din rengøringsvogn, samt hvor meget du skal kunne bruge den til. Hvis det blot er til at kunne transportere to spande, når du skal vaske gulv, kan du sagtens vælge en mindre model.

Men hvis du vil have plads til gulvspande, gulvmopper, rengøringsmidler og øvrigt rengøringsudstyr, skal du formodentlig op i en af de større vogne, før du kan have plads til det hele. 

Jo større en rengøringsvogn er, jo dyrere er den som regel også. Så hvis du skal have en stor model, kan du godt forvente at skulle af med adskillige tusinde kroner, mens de mindre modeller i nogle tilfælde kan erhverves for omkring 1000 kroner eller derunder. 

Hvad skal der være plads til?

Inden du vælger at lægge en bestilling på en rengøringsvogn, kan det være en god ide lige at tænke over, hvad der skal være plads til på din rengøringsvogn. Hvor meget udstyr har du brug for at kunne tage med rundt, når du skal gøre rent? 

Det er jo rart at kunne have alt sit udstyr på vognen, så hvis du har en del udstyr med dig, er det også vigtigt at købe en vogn, der kan holde det hele. Ellers kommer du til at skulle have den ene halvdel på vognen og alligevel slæbe rundt på den resterende halvdel af udstyr, som du ikke har fået plads til. 

Så ved du på forhånd, at du har brug for at kunne have mange forskellige ting på din vogn, er det en god ide at købe en tilpas stor model.

Skærmbillede 2019-05-07 kl. 14.54.53

3 gode råd hvis du skal købe rengøringsvogne til din virksomhed

Er det ikke som privatperson, men derimod på vegne af en virksomhed, du skal investere i en eller flere rengøringsvogne, er der her et par tips til dig, som du kan vælge at tage med i overvejelserne, når du skal finde de helt rette rengøringsvogne, samt den helt rette forhandler at købe dem hos.

1 – Køb vogne der gør arbejdet så nemt som muligt

Først og fremmest er det en rigtig god ide at købe ergonomiske rengøringsvogne, som gør det så nemt for dig selv og dine medarbejdere som overhovedet muligt at gøre brug af vognene. 

Der findes mange forskellige producenter af rengøringsvogne, og undervejs i købsprocessen vil du også finde ud af, at der kan være stor forskel fra den ene vogn til den anden. Nogle rengøringsvogne er bare produceret bedre i forhold til brugen af vognen.

Dig og dine medarbejdere skal helst slide så lidt på kroppen som overhovedet muligt, når I går rundt med rengøringsvognen. Derfor er det vigtigt at bruge penge på vogne, som giver kroppen så lidt slitage som overhovedet muligt. Det kan godt være, at det koster lidt mere at investere i bedre vogne, men det er uden tvivl det værd i længden.

2 – Få mængderabat ved køb af flere vogne

Hvis du gerne vil spare så mange penge som overhovedet muligt, når du skal bestille vognene, og skal du bruge minimum en håndfuld vogne, kan det være en god idé at handle et sted, der tilbyder dig en form for mængderabat. Der er flere forhandlere, der glædeligt vil give dig et par procenter eller 10 i rabat, hvis du køber en række vogne.

Handler du ind på nettet, er der ikke så mange mennesker at forhandle med, da du bare smider dine produkter i kurven. Men hvis du vælger at købe ind i eksempelvis en engrosforretning, kan det være en god idé at høre sælgeren om muligheden for mængderabat. 

3 – Udstyr vognene med miljø- og allergivenlige rengøringsmidler

Derudover skal vognene udstyres med det rette udstyr. Ligesom det er vigtigt at købe en vogn, der er så blid ved kroppen som overhovedet muligt, er det også vigtigt at købe både udstyr og rengøringsmidler, der er så nænsomt, men dog stadig så effektivt som muligt.

Der er efterhånden rigtig mange muligheder for at købe både miljø- og allergivenlige rengøringsmidler, så der er ingen undskyldning for ikke at investere i kvalitetsfulde rengøringsmidler til dig og dine medarbejdere. Derudover er det også en smart ide at gå efter det bedste rengøringsudstyr som muligt – det værende de bedste mopper, spande, klude osv. som muligt.

Få din vogn leveret med rengøringsmidlerne klar til brug

Alt afhængig hvor du vælger at købe din rengøringsvogn, kan det være muligt at tilkøbe rengøringsmidler til vognen samme sted. Så hvis du køber din vogn fra et sted, der også forhandler udstyr og rengøringsmidler, kan det være smart at købe det hele med sammen med din vogn, så vognen er udstyret og klar til brug, når det hele kommer på en gang.

De fleste forhandlere af rengøringsvogne sælger også rengøringsmidler, så der burde være rig mulighed for at kunne få det hele med fra samme forhandler. 

Øvrigt udstyr du skal have ved siden af

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du muligvis skal ud og købe udstyret til vognen ved siden af selve vognen. Det er nemlig ikke sikkert, at udstyr som spande, klude osv. følger med vognen. Nogle steder er det bare vognen i sig selv, der er mulighed for at købe. 

Så husk lige at tjekke op på det, inden du bestiller din vogn. For det kan være, at spande m.m. købes seperat, og så skal du lige huske at få dem med i din bestilling, så du ikke står der med en vogn uden noget udstyr at sætte på den. 

Danske producenter af rengøringsvogne

Hvis du er interesseret i det, kan du vælge at købe rengøringsvogne, der er produceret af danske producenter. Der er op til flere danske mærker, der agerer på netop dette marked, så der er rig mulighed for at finde en dansk produceret rengøringsvogn. Som regel producerer i de danske firmaer kvalitetsvogne, så du burde være på den sikre side, hvis du vælger at købe en vogn produceret af et dansk firma. 

Dermed ikke sagt, at der ikke kan være penge at spare ved at vælge rengøringsvogne produceret af andre firmaer fra andre lande. For de danske rengøringsvogne er ikke nødvendigvis de billigste på markedet. 

Alternativer til rengøringsvognen

Skal du gøre rent derhjemme i din egen bolig, er det ikke sikkert, at du behøver at investere i en hel rengøringsvogn for at kunne klare det. Der er nogle mindre og mere simple alternativer, som du kan bruge til at opbevare dine vandspande og hvad du nu ellers skal bruge for at gøre rent derhjemme. 

Det er heller ikke sikkert, du overhovedet behøver noget andet udstyr end en gulvspand med en dertilhørende gulvmoppe for at kunne klare rummene hjemme i din bolig. Så inden du vælger at investere i en hel rengøringsvogn, bør du måske overveje, om der findes mindre og mere enkle alternativer, som måske passer bedre til dine behov.

Bestil din nye rengøringsvogn på nettet

Er du fast besluttet på, at du skal have en eller flere rengøringsvogne, kan der være flere fordele ved at bestille over nettet. Først og fremmest kan du være heldig at spare penge på din rengøringsvogn, da der tit kan være bedre tilbud på netbutikkerne end i de almindelige forretninger.

Derudover har du et langt større udvalg at vælge imellem, da du har hundredvis, hvis ikke tusinder af butikker at vælge imellem, når du shopper online. Og så bliver det hele sendt hjem til dig eller en pakkeshop i nærheden, så du slipper for at skulle køre land og rige rundt for at finde en butik med engrossalg af rengøringsudstyr. 

4.3/5 - (6 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here