Hvis du er gamer, ved du, hvad vi taler om. Der er ikke noget værre end en computer, som ikke fungerer optimalt og bliver ved med at lagge, når man har gang i noget vigtigt. Det kan især gå hen og blive katastrofalt, hvis du er lige ved at vinde en kamp eller bane i dit yndlingsspil. Det kan også være, at du var lige ved at chatte med den smukkeste person på et online-dating-site eller skulle til at lave dit vindertræk og høste den helt store gevinst på http://www.unibet.dk/livecasino, men i stedet må se computeren gå i stå.

For at undgå dette har vi her nogle tips og trick til rengøring af din laptop, så du ikke går glip af dit livs store øjeblikke.

Find de rigtige renseprodukter

Alle computere bliver beskidte med tiden, men du skal være skånsom, når du renser dem. Det kan for eksempel være en god idé at starte med det udvendige: Find en klud lavet af mikrofibre til at fjerne det værste på det ydre lag. Brug derefter en fugtig svamp og skærmrenser til at komme af med resten af snavset. Hvis du gerne vil rense computertastaturet, kan du prøve at støvsuge det eller bruge trykluft. Men du skal huske på at være forsigtig gennem hele processen og kun bruge korte stød med trykluft, da du ellers kan risikere at skabe kondens under tasterne.

Udefra og ind

Når du først har renset computeren udenpå, skal du ind til selve kernen. Du skal altid sørge for, at computeren er slukket, og at du afmonterer batteriet, så det ikke bliver beskadiget. Dette gælder ligegyldigt, om du har en Mac med Apple eller en anden producent med Windows.

Du kan nu skrue op for bagpanelet, så du kan se al teknikken, der gemmer sig indeni. Her kan du også bruge trykluft til at få alt det snavs ud, der gemmer sig inde mellem alle de mange riller og revner. Du skal forsøge at puste luft fra midten ud mod ventilationskanalerne eller udluftningen. På den måde kan alt snavs sikkert komme ud.

Hvis du ikke har mulighed for at skrue bagpanelet af, kan du stadig bruge trykluft. Denne gang skal du dog være ekstra forsigtig og have ekstra meget tålmodighed. Det sidste du ønsker er nemlig at beskadige apparatet.

Det er faktisk mere eller mindre alt, hvad der skal til. Selv om det ikke lyder som meget, er det stadig vigtigt, at du med jævne mellemrum får den renset, da computere kan være helt utroligt beskidte.

Find eventuelt tutorials online, der kan guide

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvordan du bør rense din PC eller Mac, kan du følge forskellige tutorials med videoer fra eksempelvis YouTube. De vil kunne vise dig hvert enkelt trin i detaljer – og med videoen ved siden af, vil det være sværere at lave ged i den. Hvis du er overmodig og fejler, kan det gå hen og blive en rigtig dyr fornøjelse.

Men når alt er gået fint, og du har renset din computer, vil du opdage, at langt de fleste problemer vil forsvinde. Din computer vil nu have meget bedre ydeevne.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here