Hvis du er ligesom flertallet af danske boligejere, så har du garanteret oplevet at få din facade, dit tag eller din terrasse angrebet af alger. Alger stortrives i et klima som det danske, og hvis man ikke gør en indsats for at holde dem væk, kan man være helt sikker på, at de vil gøre deres indtog før eller siden. Men hvad kan du egentlig gøre for at forebygge algeangreb på huset? Og hvilke muligheder har du, hvis de grønne pestilenser alligevel får fat? Disse spørgsmål vil blive adresseret i denne lille guide, hvor vi giver dig tips til, hvordan du holder din bolig algefri. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du får dit hus til at fremstå velholdt og indbydende i sommersolen.

Derfor får du alger

Særligt én ting er medvirkende til, at alger trives i det danske klima: fugt. Alger sætter sig ofte på skyggefulde overflader på terrassen eller huset, og det skyldes netop, at disse områder er fugtige, fordi solens stråler ikke får vandet til at fordampe.

Algebestande har tendens til at vokse eksplosivt. Det skyldes, at algerne selv er med til at producere det fugtige miljø, de trives godt i. De er med andre ord med til at holde på fugten, og det er en af grundende til, at det er vigtigt at modarbejde algeangreb. Fugt er hverken godt for tag eller murværk, og hvis algerne har sat sig på terrassen, kan den fugtige og glatte belægning resultere i, at folk glider og kommer til skade.

Sådan virker algerens

Når du skal bekæmpe alger, gælder det altså om at reducere fugten i området. Da vi som bekendt ikke evner at kontrollere vejret, må der tages andre metoder i brug, og her er midlet Algefri N en stor hjælp. Algefri N er for indeværende det eneste lovlige algebekæmpelsesmiddel i Danmark. Midlet er baseret på aktivstoffet pelargonsyre, som findes naturligt i bl.a. pelargoner og tidsler.

Algefri N virker præcis ved at reducere fugten i algebestandene. Midlet trænger ind i algernes kerne og nedbryder deres cellevægge. Derved bliver de ude af stand til at holde på fugten, hvorfor de tørrer ud og dør. Herefter bliver de skyllet væk af regn og vind. Algefri N efterlader ingen giftige stoffer i jorden, men bliver hurtigt nedbrudt efter brug.

Du kan selv give dig i kast med at behandle plankeværk, facade, tag og terrasse med algerens. Er du hårdere angrebet, kan du dog også henvende dig hos et firma, som specialiserer sig i algebekæmpelse. Fagfolk kender fremgangsmåden for algebehandling(reklame) rigtigt godt, hvilket kan være en fordel, hvis det drejer sig om større overflader.

Forebyg algeangreb

Fordi alger formerer sig eksplosivt, er det yderst anbefalelsesværdigt at sætte ind så tidligt som muligt. Det allermest effektive er at forebygge algeangreb. Dette kan du gøre ved at lade dine fliser eller din facade imprægnere med et særligt imprægneringsmiddel, efter du har fået foretaget en algerensning. Når overfladerne bliver imprægneret, bliver det sværere for vand og fugt at trænge ned, og uden fugt kan algerne ikke klare sig.

Algeangreb kan også forebygges ved at prøve at sørge for så meget sol som muligt. Dette kan du f.eks. gøre ved at beskære høje træer og buske, som kaster skygge på terrassen, facaden eller taget. Når det er sagt, er der i sagens natur altid nogle sider af boligen, som primært vil ligge i skygge, og her er det bedste råd at være på vagt over for begyndende algeangreb. Du bør reagere, så snart du opdager, at algerne har indtaget din bolig, så du hurtigst og mest effektivt får ryddet de uønskede gæster af vejen.

4/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here