Sponsoreret indhold:

Der er de færreste mennesker, der er vilde med de gule eller brunlige pletter, som det kan give, hvis du ryger indenfor. Pletterne kommer fra nikotin. Men frygt ikke – heldigvis er der flere gode tips til, hvordan du slipper af med dem en gang for alle. Læs med i artiklen her, hvor du kan læse vores tips og tricks, og kom ud på den side med et renere hjem.

Hvorfor bliver væggene gule?

Faktisk er cigaretrøgen ikke kun dårlig for dine lunge – og det er også dårlige for dine møbler og omgivelser. Her kan nikotinen og tjæren i cigaretten være med til at give pletter eller gøre dine møbler og vægge gule over længere tid. Og så er der selvfølgelig lugten, der følger med. Men med effektiv rengøring samt andre tips og tricks har du stadig chancen for at slippe af med de gule tobakspletter en gang for alle.

Så hvordan er processen egentlig?

Egentlig kan processen være ret lige til, selvom det kan være hårdt arbejde. Hvis du har tapet på væggene, som er gået hen og blevet nikotinskadet eller nikotingult, så kan det være, at det ikke er til at redde. I stedet bliver du nødt til at fjerne det helt. Anbefalingen er også, at du gør væggen bag tapetet rent, inden du sætter nyt op.

Hvis du gerne vil rengøre væggen, skal du have fat i noget universalrens. Nogle vælger at bruge specielle rengøringsmidler inden da. Det kan man nemt finde mange steder i Danmark, og det er lavet specielt til formålet. Det kan desværre godt være, at det er nødvendigt at vaske flere gange, afhængig af hvor beskidt væggen er.

Hvis du har tænkt dig at male igen, skal du bruge en forankringsgrunder, men du kan også bruge det, man kalder en spærrende maling, så nikotin kan have sværere ved, at sætte sig fast igen i fremtiden.

Hvordan kan jeg undgå gule vægge i fremtiden?

Hvis du har svært ved at lade være med at ryge indenfor, så er der selvfølgelig nogle farver på væggen, hvor det kan være sværere et se, efterhånden som sod og nikotin sætter sig fast. Men hvis du helt og holdent vil undgå tobakspletter på møbler og andre steder, så skal du i stedet stoppe med at ryge.

Hvis du er bange for, at du ikke kan holde op fra den ene dag til den anden, kan du starte med en glidende overgang. Der er også mange mennesker i dag, som er gået fra at ryge cigratter til vaping af bl.a. CBD. Ikke nok med at CBD-vaping ikke efterlade gule pletter, det kan også være et alternativ til almindelig rygning, bare uden nikotinafhængigheden. I modsætning til traditionel rygning indeholder det nemlig ikke noget nikotin.

På den måde er du naturligvis også helt sikker på, at du aldrig får gule vægge derhjemme igen.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here