En biopejs er fantastisk til at skabe hygge i hjemmet eller i haven, hvis du gerne vil have noget der minder om en brændeovn eller lille bålplads, men uden alt det døj der følger med at man skal skaffe brænde, fjerne aske og lignende problemer som der kan medfølge.

Men hvordan rengøre du en biopejs bedst muligt? Det kommer vi ind på her, så du ikke skal få problemer med at den i fremtiden ikke virker? Det finder vi ud af her. Men først, hvad er en biopejs?

Hvad er en biopejs?

En biopejs er en pejs der i stedet for at bruge brænde til at tænde ild, bruger bioethanol til at skabe flammer. Når du bruger en biopejs så kan du bruge den indenfor som en biopejs bordmodel eller du kan vælge den til at hænge fra loftet, hvilket du fuldstændig selv vælger. Dog er der noget praktisk i at den kan stå på et bord, for så kan du lettere flytte rundt på den, hvis du gerne vil have prøvet nye placeringer, hvor en loft model er lidt mere omfattende at flytte rundt på.

En af de mest populære og velkendte biopejse er de velkendte cocool biopejs som har det velkendte runde design som ofte er lidt fladt og findes i både bordmodeller og modeller der hænger fra loftet.

Skal man åbne vinduerne når man bruger en biopejs?

Når du bruger en biopejs, så er der mange der tror at man skal åbne vinduerne når man bruger den, fordi de tror den er giftig at sidde ved og indånde, men bioethanol fordamper øjeblikkeligt når det kommer i luften og bliver brændt, og derfor er der ingen sod eller lignende giftige gasser der kan være farlige for dig som bruger af den.

Det er dog vigtigt at du køber en kvalitets bioethanol som har minimum 96 % da det så er stort set rent sprit og mindre giftigt end hvis der er et lavere indhold af sprit i.

Sådan gør du din biopejs ren

En biopejs er fantastisk let at holde ren, da alt du skal gøre når du vil gøre den ren, er at vaske den med vand og sæbe, og gerne noget varmt vand som kan løsne skidt. Den skal derefter tørres af, så der ingen sæberester er tilbage, men så er den faktisk ren.

Når du har gjort din biopejs ren, skal der hældes bioethanol på igen, og så er den klar til brug. Ja, så let er det faktisk, og kræver ikke nogen form for speciel rengøring.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here