Du skal gøre dig nogle overvejelser, inden du køber din første højtryksrenser. Først og fremmest skal du finde ud af hvor stort dit behov er. Lidt generelt set kan du dele højtryksrenserne op i tre kategorier:

Pumpetryk fra 100 bar:

Typisk en mere kompakt, handy maskine til at klare de mere almindelige og grundlæggende rengøringsopgaver man kunne komme ud for derhjemme.

Pumpetryk fra 130 bar:

Her har vi fat i mellemklassen, som typisk er en mere robust maskine. Med et pumpetryk fra 130 bar er den til de mere avancerede opgaver, og klarer stort set alt indgroet snavs på alle størrelser af overflader.

Pumpetryk fra 150 bar:

Dette er de semiprofessionelle højtryksrensere med en rigtig høj ydeevne. Typisk vil disse maskiner indeholde en masse ekstra udstyr, og er perfekt til de større rengøringsopgaver.

Rengøringskvalitet med en højtryksrenser

Den næste faktor du skal overveje, er rengøringskvaliteten. Skal det være visuelt rent eller kemisk rent? Ved høje kvalitetskrav, skal du også vælge en kraftigere højtryksrensere.

Det er også vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvilken type snavs man søger at rense. For der er stor forskel på, om du skal have alger af et tag, eller oliepletter af fliserne. Kræver snavset højere temperatur i vandet, eller måske nogle tilsætninger i vandet?

Til sidst er det bare et spørgsmål om smag og pris. Er du til masser af tilbehør og lir, eller skal det være så simpel som muligt? Skal den være lille og smart, eller stor og solid? Alt dette afhænger af den enkelte person.

Højtryksrenser – sæt tryk på

Engang var en højtryksrenser noget, man kun brugte til at fjerne mos eller alger fra fliser og tag. Men i dag er sagen en helt anden. Vidste du, at man med det rette udstyr kan rense alt fra havemøbler til kloak- og nedløbsrør? Teknologien bag højtryksrenserne har i de sidste år udviklet sig meget. Brugervenligheden og sikkerheden er i top, og der er kommet et væld af nye funktioner.

Når du bruger din højtryksrenser, sendes vandet ud med et tryk på mellem 100 og 150 bar. Det er altså ikke legetøj, og derfor skal man også passe på med, hvilke overflader man renser med maskinen. For at undgå uheldige skader er der udviklet forskellige dyser til forskellige formål. Helt overordnet set er der 3 forskellige former for dyser:

  • Punktstrålen som sender vandet ud i en tynd stråle, og dermed samler energien i et enkelt punkt. Det giver et ekstra højt tryk, men renser kun et lille område af gangen.
  • Fladstrålen som sender vandet ud i en vifteform, og dermed spreder energien over en bred flade. Det giver et mindre tryk, men en højere renseflade.
  • Kombinationen der giver et højt tryk og en bred renseflade.

De mest populære mærker

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange producenter af højtryksrensere. Derfor har vi hos Rensing.dk valgt at fokusere på kun to mærker – nemlig Nilfisk og Bosch. Begge mærker har i mange år været blandt de førende producenter af højtryksrensere.

Nilfisk højtryksrensere

Nilfisk har over 100 års erfaring med rengøringsprodukter og etablerede sig også hurtigt på markedet som en af de førende producenter inden for højtryksrensere.

Deres fokus ligger på innovation og holdbarhed, og du vil derfor altid være sikker på at få noget solidt grej med et væld af de nyeste funktioner. Nilfisk har flere forskellige modeller at vælge imellem, alt efter hvor stor en rengøringsopgave din højtryksrenser skal kunne klare.

Bosch højtryksrensere

Bosch leverer højtryksrensere med fokus på sikkerhed og brugervenlighed. Det er enormt praktiske maskiner, som både er lette at betjene og pakke væk. Alle maskinerne har naturligvis hjul, så du kan tage dem med over alt.

De leveres med en masse specialtilbehør, som klarer stort set alle rengøringsopgaver – og alt tilbehøret kan naturligvis opbevares på selve maskinen. Problemfri rengøring med forbløffende resultater.

4.7/5 - (7 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here