Der er mere end man tror, der spiller ind i valg og opsætning af gipsvægge. En gipsvæg er stabil, når den er sat op, men kan være skrøbelig inden da. Hvis du ikke ved, hvad du laver, risikerer du at påføre din gipsvæg skader eller indre traume, så den ikke holder så godt som den kunne. I værste tilfælde kan du komme til at ødelægge den med et forkert hammerslag eller ved helt at tabe den.

Valg af gipsvæg

Der er mere end én type gipsvægge – tre, for at være eksakt. Fibergips, vådrumsgips og den almindelige gipsvæg. Men hvordan er de tre forskellige fra hinanden?

Den almindelige gipsvæg har ”almindelig” i sit navn, men det betyder ikke, at det er den bedste – kun, at det er den mest udbredte. Den almindelige gipsvæg kræver hjælp fra rawlplugs eller sommerfugleskuer for at holde fast på søm og skuer, der skal holde fjernsyn, hylder og billeder fast på væggen.

Hvis du ikke vil slås med ekstra støtte, så er det fibergips, du leder efter. En fibergipsvæg holder skuer og søm på plads med det samme, og du skal ikke bekymre dig om, om tingene hænger ned, hvis skruen er sat godt nok i. Fibergips har hverken brug for rawlplugs eller sommerfugleskruer og er dermed den mest praktiske type af gipsvægge.

Den sidste gipsvæg er vådrumsgipsen. Som navnet antyder er det en gipstype, der er typisk for våde og fugtige rum som badeværelser. Denne vægtype sættes ofte op i to lag.

Hvilken væg er bedst for dig, tænker du måske – det afhænger helt af, hvilket rum den skal placeres i, og hvor meget, du skal hænge op på den. Du kan altid spørge din tømrer til råds, hvis du er i tvivl.

Opsætning af gipsvæg

Opsætning af gipsvæg er ikke et novice-job. Hvis du ikke selv er tømrer, gør du klogt i at hyre en professionel, der kan spare dig penge og sørge for, at alting bliver udført korrekt.

En tømrer har erfaring i opsætning af gipsvægge, og du er i trygge hænder med udlærte arbejdere, der leverer det bedst mulige resultat.

Hvis du alligevel beslutter dig for at gøre det selv, så sørg for at have en tømrer ven med som hjælp eller konsulent. Det er ikke alt, man selv kan klare, og det er okay at spørge efter hjælp – især med ting så vigtige som dit eget hjem!

Når din gipsvæg er kommet op, så bliver den stående. Alt efter hvilken gipstype, du har valgt, kan du begynde at dekorere væggen og sætte ting op. Hvis du har fået almindelige gipsvægge sat op, kan det være en rigtig god idé at have et lille lager af rawlplugs og sommerfugleskruer liggende.

En gipsvæg er praktisk at have stående i dit hjem, og kan fint supplere en enkelt bar væg – for eksempel med blottet mursten. Hvis du vil, kan du dække dine gipsvægge med tapet, og på den måde bliver væggene et lærred, på hvilket du kan udtrykke dit hjem.

Rate this post

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here